Annonse

Filminfo og video

Arthur og Minimoyene

Når jeg hører navnet Luc Besson tenker jeg Leon, Taxi og Femte Element, jeg tenker hardbarka action, raske scener og kjappe replikker. Med Arthur og Minimoyene blir jeg servert noe jeg aldri har sett fra ham før, en underholdende film som passer like bra for voksne som for barn.

Arthur er en helt vanlig gutt, som bor hos sine besteforeldre og leser gamle historier fra da bestefaren var i Afrika. Et av eventyrene handler om minimoyene, et bittelite folkeslag som bor under jorden. Da historien begynner har bestefaren forsvunnet, og Arthur og bestemoren prøver å leve etter beste emne, men det er lite penger og snart er de på vei til å bli kastet ut av huset. Arthur bestemmer seg for å finne en skatt som bestefaren skal ha gjemt unna, og for å gjøre dette må han ned i landet til minimoyene.

Filmen om Minimoyene kan teknisk sett deles i to. Scenene over bakken foregår med "ekte" mennesker, mens hele verden til minimoyene er CGI-skapt. Arthur blir portrettert av Freddie Highmore, sist sett i Charlie og Sjokoladefabrikken, mens Mia Farrow spiller spiller bestemoren. På stemmesiden har Luc Besson fått med seg selveste Madonna til å spille prinsessen Selenia, samt Jimmy Fallon, Harvey Keitel, Emilio Estevez og David Bowie som den onde skurken Maltazard.

Jeg satte på filmen med det inntrykket av at jeg først og fremst kom til å få se en barnefilm, men det viste seg fort at filmen også hadde en slags underholdningsverdi for meg også. Basert på sine egne bøker(?) har Luc Besson skapt et helt nytt univers under jorden, med søte små skapninger som løper rundt og mer eller mindre oppfører seg som deg og meg. Men å si at det er et helt nytt univers er vel kanskje litt feil å si allikevel, da man merker at Besson har lånt litt her og der, blant annet fra historien om Arthur og sverdet i steinen.

CGI-verdenen er meget bra laget, fargene er rike og figurene karakteristiske nok til at man skjønner hva man har med å gjøre, og historien er helt grei. Alt i alt har Besson skapt en god og underholdende film, men dessverre ikke på langt nær det kaliberet som jeg har sett av ham tidligere.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse