Annonse
Byen Desperation ligger midt ute i ødemarka i den amerikanske delstaten Nevada. Tidligere var det et rikt liv her takket være gruvene, men de siste årene har folketallet nærmet seg null. Mye av dette er takket være sheriff Collie Entragian som ved hjelp av overnaturlige egenskaper tar turister til fange og slenger dem i fengsel, og dreper andre. En liten gjeng klarer å rømme, og må nå kjempe mot krefter de aldri før har møtt.

Stephen King er uten tvil en av verdens mest leste lesere, og har klart å fenge folk i alle aldre med sine skildringer og skremmende bøker, men det har ofte vært fryktelig vanskelig å få filmatisert disse bøkene, da man sjelden klarer å fange denne verdenen på samme måte som bøkene. Hederlige unntak er selvfølgelig Kubricks "The Shining", "Misery", "Den Grønne Mil" og ikke minst "Frihetens Regn".

Med Desperation har King selv skrevet manuset og produsert, for med dette å ha mest mulig kontroll over prosjektet. Regien har han gitt til Mick Garris som fra før har regissert fem King-prosjekter. Med på laget har de også fått med seg blant annet Tom Skerritt (Sheriffen, Der Elven Renner) og Ron Perlman (Hellboy, Enemy at the Gates).

Filmen begynner faktisk ganske spennende, med en gal Ron Perlman som terroriserer, kidnapper og dreper turister på vei forbi byen. Perlman er den perfekte skuespiller til å spille en slik rolle, og drar det han klarer ut av det. Også Steven Weber som Steve Arnes gjør en god jobb, og er den sammen med Perlman som redder filmen på skuespillerfronten. Resten blir gjemt i bakgrunnen.

Nå har jeg ikke lest Desperation, så jeg kan ikke kommentere bok mot film, og er heller ikke sikker på om boka er slik filmen er. Men etter å ha sett filmen, har jeg funnet ut at jeg ikke har tenkt å lese den heller. Etter hvert som filmen utspant seg gikk det over fra å være spennende, til bare å bli tåpelig. Filmen begynte nesten å misjonere, og som publikum får man vite at all ondskap blir borte, at Gud er god, at så lenge det er problemer hjelper troen deg og alt slik. Jeg syntes dette var en helt håpløs måte å løse problemene på, og når da Perlman i tillegg var borte så var all gleden med filmen borte også.

Det siste 30 minuttene av filmen satt jeg bare og huffet og bar meg, og håpet at det snart skulle være ferdig. Totalt sett sitter jeg tilbake med et skuffet inntrykk av filmen, og nok en film basert på Stephen King vi kunne klart oss uten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse