Annonse

Filminfo og video

Knocked Up

Ben Stone er en arbeidsledig, drikkende og jointglad mann som normalt sett ikke skulle kunne sjekke opp den karrierebeviste Alison Scott. Med ny jobb som intervjuer på E! går hun ut med sin søster for å feire den nye jobben. På ferden drar hun med seg Ben for litt uskyldig moro under dyna og i kampens hete dropper han kondomen fordi han får inntrykk av at den ikke er nødvendig. Og dette får selvsagt følger. 8 uker senere, under et intervju med James Franco, kaster hun opp og graviditetens faktum setter inn som nagler på vei gjennom kjøtt. Det er ikke dette hun har planer om, hun har jo akkurat fått ny jobb foran kamera. Hva vil selskapet si om den kommende magen? Og hvordan kan dette ha skjedd, brukte ikke fyren for 8 uker siden kondom? På den andre siden av byen sitter Ben og kompisgjengen med sitt lite gjennomtenkte Internett prosjekt og vet null og nix om telefonsamtalen som er på vei. Når hun ber ham med ut på middag dagen etter, er det med et håp om mer sex at han stiller opp. Det faktum at han ikke har møtt henne en eneste gang siden hun brutalt dumpet ham morgenen etter at de hadde sex første gang, sender ingen signaler til hodet hans. Han er jo tross alt mann.

Flere enn man aner deler Ben og Alisons skjebne. Uforsiktighet mens man er påvirket av en ukjent promilleprosent og rett inn i båsen ”dritings” har ført til langt flere graviditeter enn kontrollert bruk av prevensjonsmidler har ført til. Verden er antakeligvis mer befolket på grunn av dette alene. Om dette er verdt komedie eller ikke kan vel diskuteres av den ene og den andre, men Knocked Up er ikke direkte hysterisk. Den er heller litt søt og morsom for de som vet hva det dreier seg om. Planlagte graviditeter er langt mer enkle å takle enn de som føles presset på av uheldige omstendigheter. Men det er klart at det blir morsomt med en slik handlig og det som gjør at den ikke stryker eller flopper er at den ikke er gjort til en typisk teenmovie full av scener som på død og liv skal være komiske. Scenene og situasjonene er mer ment som å være noe du skal kjenne deg igjen i. Kvinner og menns syn på svangerskapsperioden er totalt forskjellige og fulle av myter, keitete situasjoner og hormoner i fritt løp. Filmen kunne med hell ha dratt enkelte scener lenger og spisset blyanten litt mer, men leverer allikevel et greit produkt. For problemet med graviditet for en mann er at dette har man liksom ikke tenkt så nøye gjennom. Uansett hvor mye forhåndsprat, det er alltid et sjokk når pinnen viser ”gravid”.

Knocked Up er delvis basert på omstendighetene rundt det første svangerskap til filmens regissør Judd Apatow og Leslie Mann, som spiller Alisons søster. Det er en lett komedie uten de voldsomme klisjeene men som balanserer på kniveggen og holder seg oppe uten å falle av eggen og bli livstruende skadet. Men hell havner filmen ved kaia uten å være mer enn middels. For noen er en fødsel en skremmende opplevelse der man stille ber om at scenarioet skal gli over i post-fødsel perioden, for andre er det over før det har startet og man har ikke en gang tid til å ta en rask tissepause. Alle har sine egne opplevelser og historier. Judd og Leslie gir oss en versjon vi kan tro på, men ingenting kan måle seg med adrenalinet blandet med lystgassen under egen fødsel og tårene som trillet nedover kinnet etter tre dager med utmattede fødselskramper, rier, synet av samboeren som fanget i eksorsisten. Hvem denne filmen blir mest komisk for er ikke godt å si, men den byr uansett på gjenkjennende situasjoner og man blir sittende å le og kommentere oppførsel og sannsynlighet. Men uansett så er dette en fin film som går rett inn i lett underholdningshylla.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse