Annonse

Filminfo og video

Chumscrubber

Etter å ha sett filmen satte jeg meg ned for å tenke, tenke på hva jeg nettopp har sett, og om jeg kunne finne en slags mening med historien. Kort fortalt handler den om Dean, som finner sin kompis Troy død på soverommet. Troy er en lokal pusher, og hadde et stort lager med piller gjemt hos seg selv. Denne er Billy, Lee og Crystal interessert i å få tak i, og den eneste de vet kan klare dette er nettopp Dean. Dean nekter å bli med på leken, så da bestemmer trioen seg for å kidnappe Deans lillebror, bare for å senere finne ut at de har kidnappet feil gutt.

Jeg vil si hovedvekten i denne filmen handler om det å ruse seg, på en eller annen måte. Det er ikke kun narkotika og piller det går på her, men alle livets forskjellige måter å ruse seg på. Den vanligste er måten ungdommene bruker selvfølgelig, med narkotika, mens Troys mor Carrie er ruset på oppmerksomhet av venner, Deans bror Charlie er ruset på TV-spill, Deans mor Allie er ruset på slanking, Deans far Bill er ruset på sin nyeste bokutgivelse og ordføreren Michael Ebbs er ruset på Bills nyeste bok, og finner en helt ny verden via denne boken.

En slik type film er veldig avhengig av at manuskript og rolletolkning virker godt, mer enn andre filmer som kanskje bruker mer spesialeffekter i sin fortelling. Historien er skrevet av regissør Arie Posin, med hjelp av Zac Stanford, og har klart å formidle et budskap som snakker om alle måter en person kan ruse seg på. Posin har valgt ut en helt vanlig amerikansk forstad, og viser med dette at i normale omgivelser er det mange måter man kan bli ruset på. Alle viktige roller i denne filmen har en eller annen form for avhengighet som de bare må utforske på det aller verste. Og selv om det på mange måter er langt over streken, kjenner man seg igjen i flere av tilfellene.

Posin har også fått med seg flere kjente fjes til å portrettere de forskjellige rollene. Jamie Bell (King Kong, Billy Elliot) har fått hovedoppgaven med å dra med seg filmen, og klarer det på en god måte. Bell viser at han er en god skuespiller, og er et navn man kan forvente mye av fremover. Andre som er med å gi filmen et godt løft opp er Glenn Close, Ralph Fiennes og William Fichtner.

Så vil jeg egentlig anbefale filmen? Ja, jeg tror faktisk jeg ender opp med å gjøre det. Det er tross alt en god skildring på det å være avhengig av noe, uansett hva det måtte være.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse