Annonse

Filminfo og video

Lonely Hearts Killers

Filmen baserer seg på en sann historie om Raymond Fernandez og Martha Beck, som etter hvert ble kjent som "the Lonely Hearts Killers". Raymond tar kontakt med desperate kvinnfolk via kontaktannonser i avisen. Er de rike lurer han dem for penger, er de fattige dumper han dem. Etter hvert kontakter han Martha Beck, og sammen blir de et dødelig par. Sjalusien dem i mellom fører til at flere personer blir drept, og etter seg får de detektivene Elmer Robinson og Charles Hilderbrandt.

Denne type film har vi sett før, som f.eks. Bonnie and Clyde, Starkweather og Zodiac. Men der jeg vil si denne filmen er annerledes enn de andre, er at den går mye dypere inn i personene involvert i historien, mer enn selve handlingen de utfører. Her kommer vi dypt inn i livet til Raymond, Martha, men også Elmer Robinson, mannen som etter hvert ble den ansvarlige for å pågripe paret.

Vi blir vitne til den sykelige sjalusien til Martha Beck, som er hovedgrunnen til at drapsrekken begynner. Og vi kommer tett innpå Elmer, som mistet sin kone til selvmord like før heksejakten begynte. Denne nære skildringen av hovedpersonene gjør at man som tilskuer kommer mye nærmere alle sammen, og blir mer involvert i det som skjer. Alle fremstår som mennesker, og man kan se hvordan de forskjellige sinnstilstander er med på å ta de valgene som etter hvert får fatale konsekvenser for bortimot 20 personer.

Rollebesetningen er også meget sterk. Med navn som Jared Leto, Salma Hayek, John Travolta, James Gandolfini og Laura Dern på listen kan man fort forvente mye. Og de fleste skuffer ikke. Eneste er at jeg syntes Salma Hayek var litt feil til å spille Martha Beck, og satt med følelsen av at hun aldri helt fikk dreisen på å portrettere denne sjalue kvinnen. Og med tanke på at Martha Beck også var kraftig overvektig (noe man ikke får vite under filmen), så skjønner man igjen at man godt kunne valgt en annen person enn Hayek. De som skiller seg mest ut vil jeg nok si er Travolta og Gandolfini, som spiller meget godt sammen som detektivene Robinson og Hilderbrandt.

Og det er tydelig at regissør Todd Robinson har lagt mye tid og kjærlighet inn i denne filmen. De oppvakte ser kanskje at Robinson deler etternavn med detektiven Elmer Robinson, og de er faktisk i familie. Mannen som stoppet Fernandez og Beck er bestefaren til regissør Todd Robinson, som også har skrevet denne filmen. Mye tyder på at Todd har hørt denne historien fra bestefaren sin opp til flere ganger, og bestemte seg for å realisere fortellingen om til en film. Og med et godt manuskript og gode skuespillere har han klart å nøste opp en film som ikke bare er flott å se på, men som også er med på å vise hva som kan skje med folk når de opplever noe de aldri før har opplevd.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse