Annonse

Filminfo og video

Fierce People

Finn Earl har lyst til å jobbe sammen med faren sin, en antropolog som jobber i Sør-Afrika og studerer Yanomani-folket. Men da Finn blir tatt for å ha kjøpt narkotika til sin narkomane mor, bestemmer hun seg for at Finn trenger en tryggere oppvekst. Sammen flytter de til Ogden C. Osborne, hvor moren Liz tar på seg jobben som Osbornes massøse. Her treffer Finn på søsknene Bryce og Maya, og blir forelsket og etter hvert kjærsten til Maya. Men alt er selvfølgelig ikke like rosenrødt hele tiden, noe Finn etter hvert får merke tett på.

Myten om at de rike skal ha det så mye bedre enn oss uten altfor mye penger, er ikke alltid like sant, og det er med bakgrunn i dette Griffin Dunne nå har kommet med filmen Fierce People. Filmen er skrevet av Dirk Wittenborn, basert på sin egen bok, og tar for seg hva for mye penger og makt kan gjøre med forskjellige mennesker. Filmen baserer seg rundt Finn og Liz Earl henholdsvis spilt av Diane Lane og Anton Yelchin, om den rike mannen Ogden C. Osborne spilt av Donald Sutherland og søsknene Bryce (Chris Evans) og Maya (Kristen Stewart).

For alt er ikke så bra som det ser ut til i denne rike familien, og alle bærer på en eller annen slags hemmelighet. Disse hemmelighetene fører etter hvert til at det rolige livet Liz og Finn trodde de skulle få hos Osborne, så absolutt ikke er så bra allikevel. Og det er dette Dunne prøver å utnytte mest mulig i filmen.

Filmen er helt greitt laget, den byr ikke på mye overraskende hendelser, men skildrer livet til de involverte på en helt grei måte. Skuespillerne gjør den jobben de er betalt for å gjøre, uten å anstrenge seg så altfor mye. Best ut vil jeg si Anton Yelchin kommer i sin portrettering av unggutten Finn Earl, om hans drømmer og forventninger til livet, om hvordan han prøver å beskytte sin mor, i fravær av sin far. Også Donald Sutherland gjør det godt, og slike roller som aldrende menn klarer han å uttrykke akkurat på den rette måten, kanskje kan det være at han faktisk er en aldrende mann selv, og spiller på egne livserfaringer.

Men Fierce People kan så absolutt være verdt å ta en titt på
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse