Annonse

Filminfo og video

Candy

Filmens tittel er myntet på en av hovedkarakterene i filmen, nemlig Candace eller da Candy som hun blir kalt av kjæresten sin Dan. Candy var tidligere en inspirerende kunstner med et stort talent, helt til hun møtte poeten Dan. Dan lever et bohemsk liv med stor innflytelse av narkotikabruk, og ganske raskt blir Candy dratt med i fallet. Etter hvert tar heroinet over kontrollen på livet deres, og de må kjempe seg gjennom mange store utfordringer de møter på veien.

Heath Ledger begynte filmkarrieren sin med å spille kjekkaser, men han forstod raskt at hvis han skal bli tatt seriøs må han ta på seg andre type roller, roller som strider litt i mot det folk syntes om han. Av denne grunn tok han på seg filmer som morder i Ned Kelly, homoseksuell cowboy i Brokeback Mountain, og som narkovrak i denne filmen. Og Ledger viser at han har et bredt register å spille på, og leverer fra seg en god tolkning som den narkoavhengige poeten Dan.

Men også Heaths motspiller i filmen, Abbie Cornish, gjør en god rolle som Candy. Hun klarer å bruke omtrent hele sitt register på de forskjellige følelsene i det hun kjemper en hard kamp mot narkotikaen. Og sammen med Heath klarer de å spille et ektepar så rusa på narkotika og hverandre, at uten å vite det skader de seg selv, og de nærmeste. En tredje person i filmen jeg bare må dra frem er Geoffrey Rush, som spiller faren til Dan. Han er egentlig mer enn kompis og en langer, enn han er en far.

Ellers kan man egentlig sammenligne filmen mye med Trainspotting, da hovedessensen ligger rundt det å bruke narkotika, det å ville komme seg bort fra det, og den vanskelige oppgaven det er å faktisk slutte med denne avhengigheten. Historiemessig gir ikke filmen oss så veldig mye, og regissør og manusforfatter Neil Armfield har valgt å bruke forholdet mellom Candy og Dan som det viktigste i filmen. Og på en måte virker dette forholdsvis bra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse