Annonse

Filminfo og video

Black Widow

Eleonora har nettopp mistet sin elsker og arver hans moderne hus i nærheten av New York. Her treffer hun på vaktmesteren Leslie som mer eller mindre har bodd i huset. Eleonora føler seg utrygg og alene, og ber Leslie overnatte i huset sammen med henne. Etter hvert begynner disse å innlede et forhold, samtidig som Eleonora begynner sin avdøde elsker bedre å kjenne.

Filmen er regissert av Giada Colagrande og skrevet av henne sammen med Willem Dafoe. Det er også disse som portretterer paret på skjermen. Og man merker fort en klasseforskjell mellom disse to. Willem Dafoe er en gammel ringrev som har spilt i utallige forskjellige filmer, både store produksjoner og slik som her, litt mer småe filmer. Giada Colagrande er nyere på filmfronten, og dette merker man veldig godt. Hennes framførelse av Eleonora er tørr og uten særlig innlevelse, og man får følelsen av at det er språket og lange dialoger som gjør at hun sliter med å få den flyten som trengs for at det ikke skal virke som man leser det opp. Dafoe derimot spiller som vanlig veldig bra, men klarer altså ikke å få med seg sin partner i denne flyten.

Selve handlingen i filmen er også ganske traust og kjedelig, det skjer ikke mye, men man blir kastet frem og tilbake i Eleonoras forskjellige sinnstilstander, og jeg savner at vi får en ordentlig løsning på det hele. I stedet kommer det en hastig vri og alt er tilbake til "normalt". I tillegg har Colagrande og Dafoe prøvd å lage til en dramatisk slutt, som dessverre bare ender opp med å være patetisk.

At filmen ble produsert i 2005 og ikke kom til Norge før i år er jo også et tegn på at dette ikke er en publikumssuksess vi snakker om. Jeg har lest litt rundt på nettet om denne filmen, og et par av disse anmeldelsene snakker om at filmen har flere lag, og at de som ikke skjønner denne filmen rett og slett bare er idioter. Selv fant jeg ingen lag i denne filmen, så da skriver jeg heller under på at jeg er en idiot! Så håper jeg bare Willem Dafoe snart kommer tilbake med en bedre film, for å rette opp for denne.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse