Annonse

Filminfo og video

Alt starter med en A

Hun liker ikke skolen så godt, gidder ikke gjøre lekse, og skulker. Det eneste hun synes hun er god til, er stavetestene de bruker å ha. Hun øver aldri, men får alltid toppkarakter, uten en eneste feil. Rektor på skolen (Curtis Armstrong) får høre dette, og vil at hun skal være med på stavekonkurransen på skolen. Hun vinner konkurransen på skolen lett, og skal delta i "fylkes-konkurransen". Hun har ikke lyst til dette, men siden hun har skulket så mye, må hun bare gjøre det for å redde karakterene.

Den 11 år gamle jenta finner snart ut hvor god hun er å stave, og får hjelp av en gammel engelsklærer (Laurence Fishburne) til å lære mange vanskelige lange ord. Nå må hun bare overbevise moren (Angela Bassett) om at hun ikke bare kaster bort tiden, og prøve å komme seg til "Scripps National Spelling Bee", som har med de beste staverene fra hele landet!

Skuespillet i filmen kan vi ikke klage over. Angela Bassett spiller moren til Akeelah som har altfor mye å gjøre, og gjør det bra. Laurence Fishburne kjent fra Matrix og Mission Impossible III har virkelig tatt en rolle som han ikke er så vant til, men han klarer likevel denne rollen veldig bra. Hele denne filmen hviler egentlig på skuldrene til Keke Palmer, som spiller hovedpersonen i denne filmen. Hun spiller faktisk også utrolig bra i denne filmen. Hun er veldig flink til å vise følelser, og dette gir filmen ett veldig bra grunnlag.

Alt i alt er denne filmen en veldig bra film, som kan sees av mennesker i alle aldrer. Det er en film som passer til hele familien. Både barn og voksne kan finne mye underholdning i denne filmen, så jeg anbefaler den til alle!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse