Annonse
Nordisk Film har en sterk posisjon som både film- og tv-produksjonsselskap etter over 10 år i Norge. Selskapet produserer fem kinofilmer innenfor ett år og har partnerskaper med bl.a. filmsselskaperne Maipo og 4½. Nu ønsker Nordisk Film, som har dansk opprinnelse, å skjerpe profilen på filmfeltet. Derfor har nå ledelsen i Nordisk Film besluttet å etablere det nye selskapet Neo Film, som skal fokusere på mainstreamfilm for det voksne publikum.

Neo Film skal ledes av Aage Aaberge, som hittil har vært filmsjef for Nordisk Film i Norge og samtidig får en eierandel i selskapet.

- Vi ønsker å satse sterkere på film, og på film som våger mer. Nordisk vil fortsette å veksle mellom det eksperimentelle og det brede, som med familiefilmer som Olsenbanden jr. Neo Film vil lage mer mainstreamorientert film for et voksent publikum, uttaler Stein-Roger Bull, som er direktør for film- og tv-avdelingerne i Nordisk Film i Norge.

Aage Aaberge inntager sin nye rolle till nyttår. Han ser for seg at Neo Film skal utfylle det ordinære repertoaret i Nordisk med filmer for voksne. Han har flere prosjekter under utvikling, blant annet en adaptasjon av Lars Saabye Christensen roman Modellen.

Aaberge er stolt over det vekselbruket Nordisk Film har drevet mellom det brede og det smale, men opplever ikke nødvendigvis at det er blitt satt pris på i bransjen. Isbjørne-logoet knyttes utelukkende til produksjon av brede publikumssuksesser som Olsenbanden-merkevaren.

- På den ene siden har vi valgt å satse på barne- og ungdomsfilmer som har stort publikumspotensial. Så har vi En Folkefiende eller Mot Moskva som er filmer med en helt annen risiko. Om ikke lenge er Nordisk klar med en ny dristig kinofilm som vil berike repertoaret, og jeg håper at folk vil knytte navnet Nordisk også til disse filmene, selv om de er smalere og får mindre omtale, uttaler Aage Aaberge.

Filmproduksjonen i Nordisk Film skal holde et høyt produksjonsvolum. Selskapet vil fortsatt fungere som co-produsent på norske filmer. Det skjer i dag primært via moderselskapet i København, blant annet på mange av filmene til produksjonsselskapet 4 ½. Eierskap i andre selskaper, som Maipo, skjer også via Danmark. I 2008 sender Nordisk Film fem egne produksjoner til kinopremiere.

Stillingen som filmsjef i Nordisk Film i Norge overtas av produsent Cornelia Boysen, mens Aage fortfarende har rollen som senior rådgiver for Nordisk Film og dermed får et tett samarbeide med Cornelia og Stein-Roger Bull. Det nye selskap skal ha kontor i Filmparken på Jar og åpner dørene den 1. april 2008.

NORDISK FILM er en del av Egmont og ledende innenfor utvikling, produksjon og distribusjon av levende bilder i de nordiske landene. Aktivitetene omfatter film, tegnefilm, reklamefilm, musikkvideoer, video, dvd, TV samt elektroniske spill. NORDISK FILM er innehaver av de nordiske rettighetene til distribusjon av Sony PlayStation og er eier av kinoer i Danmark og Norge. Utover dette eier NORDISK FILM selskaper innenfor post produksjon, filmlaboratorier og utleie av broadcastfasiliteter.
NORDISK FILM hadde i 2006 en samlet omsetning på € 352 mio. og beskjeftiger 1.150 medarbeidere.


(Kilde: Pressemelding)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse