Annonse

Filminfo og video

Broen til Terabithia

Dette er en film som lar deg leke med fantasien, og viser hvordan to venner kan forandre en hard hverdag om til et fantasiland hvor de selv er helter og livet går bedre. Jess kommer fra en stor familie hvor faren jobber mye for å kunne betale for livets opphold, moren er mest opptatt av å passe på de andre ungene, noe som gjør at Jess føler seg veldig alene i hverdagen. Så en dag flytter Leslie inn i nabolaget, hun viser seg med en gang å være en helt annen type enn resten av jentene i nabolaget.

Jess og Leslie finner etter hvert tonen, og sammen beveger de seg ut i skogen og skaper sin egen fantasiverden. Opplever de noe vondt i den virkelige verden, tar de igjen i sin egen fantasiverden. Men ikke alt er like rosenrødt hele tiden, ikke en gang i fantasiverdenen, og Jess og Leslie blir etter hvert innhentet av virkeligheten.

Broen til Terabithia er basert på en bok av Katherine Patersons, og man kan fort skjønne at denne historien bak denne filmen passer ypperlig som en barnebok, en historie man kan fortelle sine barn om at det å bruke fantasien sin kan være veldig bra, og at det er god læring for hjernen. Kanskje ikke av den grad som blir brukt i filmen, men av en viss standard.

Filmen går også dypt inn i et voksende vennskap mellom to barn av forskjellig oppvekst, men som kommer sammen da begge blir mobbet på skolen. Disse to rollene blir spilt av Josh Hutcherson og AnnaSophia Robb, og disse klarer å jobbe sammen på en veldig god måte og utfyller hverandre på en slik måte at deres vennskap blir troverdig, og sorgene mot slutten blir sann. Regissør Gabor Csupo har med dette klart å få til noe som til tider kan være veldig vanskelig, nemlig å få to barn til å spille veldig godt sammen.

Og det er historien samt de to barna som gjør at denne filmen er verdt å ta en nærmere titt på, man skulle tro at i en fantasiverden ville man bli slått overende av nydelige omgivelser og vakre landskap, men det er ikke slik med Broen til Terabithia. I stedet for å gi deg denne flotte verdenen, innbyr regissør Csupo seerne til å skape sin egen verden, og dermed komme mer med i filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse