Annonse

Filminfo og video

Kjrlighet p menyen

Kjærlighet på menyen, eller No Reservations som den heter på originalspråket tar for seg livet til den berømte kjøkkensjefen Kate, hvis ferdigheter på kjøkkenet har gjort henne legendarisk i sitt yrke. Alt ser ut til å gå på skinner helt til hennes søster dør, og etterlater seg datteren Zoe. Kate blir adoptivmoren til Zoe og får problemer med å kombinere morsrolle med jobben. Enda verre blir det når hennes sjef ansetter en kjøkkensjef nummer to, Nick, og Kate får følelsen av at hennes verden faller sammen.

Denne filmen er basert på en typisk feel-good-oppskrift, og følger standardmønsteret vi ser i nesten alle slike type filmer. Hovedpersonen er lykkelig, hovedpersonen opplever noe som gjør at ting går verre, hovedpersonen når et kritisk punkt hvor alt går galt, hovedpersonen får alle drømmer oppfylt. Start - klimaks - slutt. Dette er en meget enkel oppskrift som har vært mer eller mindre suksessfull siden filmens start, og kommer til å fortsette i mange år fremover. Noen filmer benytter den mer enn andre, og Kjærlighet på menyen er nettopp en slik type film. Man kan nesten fastsette det nøyaktige tidspunktet for når filmen går over i de forskjellige klimaksene.

Selv om dette trekker ned litt av helheten av filmen, ville jeg nok allikevel ikke slakte den totalt. Uten å være kokk vil jeg tro at filmen skildrer på en meget bra måte hvordan livet som en kjøkkensjef på en populær restaurant ville vært, hektisk, slitsomt og uten særlig tid til å slappe av. Catherina Zeta-Jones klarer å formidle livet til Kate veldig bra, og man kan føle hvordan jobben påvirker hennes privatliv veldig godt gjennom hele filmen. Og med seg på laget har hun fått Aaron Eckhart som er den strake motsetningen til Zeta-Jones, og sammen utgjør de et godt team. Det siste medlemmet i trioen er Abigail Breslin som Zoe. Breslin har for bevist i film etter film at hun har et meget stort talent, og med riktig behandling kan hun vise seg å bli en av de største om noen år.

Disse tre karakterene klarer å fylle ut hverandre på en flott måte, og regissør Scott Hicks klarer å smelte sammen hele filmen til å bli en koselig fredagsfilm, som man kan nyte sammen med god mat og et glass vin.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse