Annonse
New Line Cinema er et selskap som ligger i Time Warner-paraplyen, med blant andre storesøster Warner Bros, men nå ser det ut til at det tidligere uavhengige selskapet forsvinner. På fredag ble det offisielt at New Line Cinema skal smeltes inn i Warner Bros, hvor navnet kun skal beholdes ved produksjon av komedier, skrekkfilmer og såkalte "urbane" filmer som amerikanerne liker å kalle det.

Det vil se ut som om de fleste av de 600 ansatte ved New Line Cinema kan miste sin arbeidsplass, og pågående prosjekter som er under New Line Cineman kan få drastiske kutt i sitt budsjett. Filmen Semi-Pro som har premiere i USA denne helgen vil nå bli lansert som en Warner Bros-film. Bob Shaye og Michael Lynne, mennene bak New Line Cinema, vil ikke være blant de som beholder sin jobb, men sjefen for produksjoner Toby Emmerich har foreløpig sin plass på den trygge siden.

Grunnen til denne drastiske vendingen er fordi Warner Bros ønsker å kutte sine kostnader, og øke verdien på sine aksjer, i tillegg til at Warner Bros selv skal distribuere filmene utenfor USA. Tidligere har dette vært hos forskjellige aktører, men nå ønsker Warner Bros en sterkere kontroll på dette. Et eksempel på dette er filmen Det Gyldne Kompass, som gjorde det dårlig i USA, men veldig bra i blant annet Europa, noe som førte til at Warner Bros ikke tjente inn det de ønsket.

For de av dere som skulle frykte at Hobbiten ville bli rammet av dette kan puste trygt ut. Prosjektet, hvis per dags dato er uten manus og regissør selvom Guillermo del Toro er i diskusjon med selskapet, har fremdeles lanseringsdatoer for første film i 2010 og andre film i 2011.

Så selv om det er trist at et selskap som ga oss Ringenes Herre, Nightmare on Elm Street og Austin Powers blir borte, så vil det ikke bety for mye for oss som publikum. Den eneste forskjellen vil være logoen før filmen starter.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse