Annonse

Filminfo og video

Plan 9 From Outer Space

Jeg vet ikke hva Ed Wood tenkte da han så resultatet etter klippejobben. Filmen skulle egentlig heten Grave Diggers From Outer Space, men da filmen etter hvert slet med finansen, og til slutt endte opp med å bli sponset av en baptiskirke, fikk filmen det nye navnet Plan 9 From Outer Space. At Wood skulle være fornøyd med denne filmen, er egentlig litt utrolig å skjønne, for dårligere film skal man egentlig lete lenge etter. Det er lite som stemmer, hverken dialoger, effekter eller noe annet.

Men i denne filmen her, så gjør det absolutt ingen ting. For det er så gjennomført dårlig at man bare må sitte og se på. Man rister litt på hodet i ny og ne, da de flyvende tallerkene kommer på skjermen, og man prøver å følge med på historien som egentlig ikke er særlig spesiell interessant heller. For når de utenomjordiske ikke klarer å kommunisere med de levende på jorden, så går de heller til gravene og begynner å rekruttere døde personer til å kjempe sin sak. Dette går selvfølgelig ikke som planlagt, og de levende kjemper tilbake.

Det er en av de første gangene hvor jeg sitter tilbake etter å ha sett en film uten å egentlig ha så mye å si om filmen. Jeg kan sitter her og skrive flere linjer om alt som er dårlig med denne filmen, men det har jeg ikke lyst til å gjøre. Jeg vil mye heller at folk skal få lov til å oppleve denne filmen selv, og komme med deres egen mening om den. Nå har filmen "endelig" kommet på DVD, og det i to varianter. Du kan enten se den i den originale svart-hvitt versjonen, eller du kan se på filmen med farger (slik jeg gjorde). Det er imponerende å se hvordan de har klart å legge farger på en svart-hvitt film uten at dette så rart ut, men det har de i hvert fall klart med Plan 9.

Så min anbefaling her: Se den, hat den og elsk den!!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse