Annonse

Filminfo og video

The Promise

Chen Kaige's The Promise er en vakker film, full med nydelig landsskap, vakre bygninger og flotte klesplagg. Filmen har fullt med vakre effekter, men filmens handling er beklagligvis ikke like god. Det ikke så altfor gode skuespillet kan tilgis, men det kan ikke historien. Historien er egentlig helt grei, men at de har kuttet ned på filmen er ikke så bra. Den Europeiske versjonen er 100 minutter lang, mens den orginale (kinesiske) er 128 minutter. Med nesten 25% av filmen fjernet, er det ikke rart at handingen ikke gir mening noen steder.

Filmen starter med unge Qingcheng, som har gjort en avtale med en gudinne. Avtalen går ut på at hun blir rik og vakker, og hun går med på å aldri forelske seg. Alle menn som hun forelsker seg i vil dø – vertfall helt til tiden starter å gå bakover, det starter å snø på summeren og de døde begynner å komme tilbake til live. Siden dette er en fantasihistoire, så skjer det selvfølgelig mange ting i filmen som aldri kunne hendt på ekte.

Mange år senere, når vi møter Qingchen (Cecilia Cheung) igjen, så er hun en prinsesse. Hun blir reddet av en kriger hun tror er General Guangming (Hiroyuki Sanda). Men personen som reddet henne, er egentlig generalens hushjelp Kunlun (Jang Dong-Kun), som hadde på seg rustningen til generalen. Uten å tenke på forbannelsen som ligger over henne, forelsker Qingchen seg i han. Den samme tiden merker Kunlun at folket hans blir drept av den onde Wuhuan (Nicholas Tse), og noe må gjøres!

Til tider føles The Promise ut som en fortynnet versjon av Crouching Tiger, Hidden Dragon eller Hero. The Promise har de visuelle effektene som trengst, men historien har dessverre altfor mange hull. Kanskje var det distrubtøren som forlangte at filmen skulle kuttes ned? Kanskje var det Kaige Chen? Hvem vet!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse