Annonse

Filminfo og video

Venner For Livet

Filmen handler om de fire guttene Gordie Lachanche (Wil Wheaton), Chris Chambers (River Phoenix), Teddy Duchamp (Corey Feldman) og Vern Tessio (Jerry O'Connell), alle på 12 og 13 år, som skal ut på jakt etter en gutt som er forsvunnet, og som ryktes å være død. Men som alltid så blir det jo ikke en film utenom at man har motstandere. I denne filmen i form av en eldre gjeng, ledet av Kiefer Sutherland, som også her viser et bra talent på lerretet. Begge de to "gjengene" leter etter gutten, men når Gordie, Chris, Teddy og Vern må gå til fots og de andre har bil, så blir det vanskelig å nå frem til gutten og bli byens helter. På turen gjennom skog og mark så møter de farer, som en hund som angriper de edle delene når eieren roper det, og en høy jernbanebro, som ikke passer for litt lubne gutter med høydeskrekk. Turen blir lærerik, både med tanke på at guttene er i ferd med å bli voksne, og at de lærer å akseptere hverandre.


En av de morsomme scenene er når Gordie forteller en historie om en overvektig skolegutt som tar hevn. Hvordan hevnen blir, må man se filmen for å finne ut av.

Hele historien blir sett fra Gordie sine øyne, med en forteller (Richard Dreyfuss) som noen ganger bryter inn. Det er Gordie som voksen som forteller historien. Man får en følelse av at man er med i filmen når man ser dette. Regissør Rob Reiner får ut det ypperste av de fire unge skuespillerene, som gjør filmen komplett. Det mest spesielle med denne filmen er at den virker ikke verken morsom, actionfylt eller spennende. Allikevel så er det en film man ikke må gå glipp av.

Man kan heller ikke la være å slippe noen tårer i siste scenen der Gordie og Chris går hver til sitt, for å møte sine foreldre, og Chris forsvinner sakte. I det man ser dette så tenker man på at River Phoenix mistet livet sitt i ung alder av en overdose. I det, det går opp for deg at dette er et faktum så kommer Ben.E.King's nydelige sang; Stand By Me luskende fra bakgrunnen og man føler at man vil se filmen en gang til, bare for å ikke miste River og de andre skuespillerene.


Denne filmen er vel den disse fire unge skuespillerene bør bli husket for. River Phoenix døde som sagt i ung alder. Wil Wheaton har gått til å spille i Star-Trek, og inneha stemmen til utallige personer i dataspill. Corey Feldman, spiller i små serier, og ellers lever et normalt liv. Mens Jerry O'Connell har slanket seg og er statist i Maria Careys musikkvideoer. Allikevel, hvis man husker dem for nettopp denne filmen, så vil de alltid være veldig gode skuespillere.

Filmen har også vunnet 3 priser. Deriblant to til regissør Rob Reiner, og en til de fire hovedpersonene, noe som understreker det at det er denne filmen alle bør huskes for. Det er ingen film man ser for å le, for å se drap, eller for å gå ut på et massivt eventyr. Det er rett og slett en film man ser på for å kose seg og for å få tiden til å gå alt for fort.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse