Annonse

Filminfo og video

Lange Flate Ballr II

– Dette er utrolig morsomt, sier regissør Harald Zwart. – Lange Flate Ballær II er en folkelig komedie som har gått rett hjem hos publikum. Jeg har fått mange tilbakemeldinger av folk som elsker filmen og åpningstallene viser at dette er film folk digger, legger regissøren til.

Rekordhøyt
Filmåret 2008 har allerede vært rekordhøyt for norske filmer. Åpningsbesøket til Lange Flate Ballær II har gått forbi den ledende norske filmen Kautokeino- opprøret med 14 617 besøkende. Leder for kinoavdelingen i SF Norge, Åge Hoffart tror på et langt kinoliv for filmen fra Hællæwood. – Lange Flate Ballær var den mest sette norske filmen i 2006, og nå ser det ut til at folk går mann av huse for se toer’n med over 30 % bedre besøk i premierehelgen. Vi er selvfølgelig utrolig fornøyd med det; og ikke minst med at dette er et landsdekkende fenomen.

I følge Film&Kino er også Lange Flate Ballær II den norske filmen med best åpningsbesøk i mars noensinne.

Harald Zwart har regi, manuset er også denne gangen skrevet av Pål Sparre-Enger og Espen Horn har, som sist, produsentrollen. Skuespillere er blant andre: Don Johnson, Lisa Stokke, Jan Edgar Fjell, Anders Fjell, Petter Jørgensen, Eirik Tobiassen, Kai Helge Hansen, Henrik Morken Nielsen og Louise Kathrine Dedichen Bastviken. Sistnevnte er én av Norges høyest rangerte kvinnelige offiserer, og har med denne filmen sin debut på lerretet.

Om filmen

I Lange Flate Ballær II er kællane fra EdGarasjen tilbake. Og denne gangen står det mer på spill enn et VM-gull i fotball.

En atomkatastrofe truer verden (og enda viktigere - Fredrikstad). Total ødeleggelse og verdenskrig er trusselbildet de seks står overfor, da de mot sin vilje møter til den årlige, lokale Heimevernsøvelsen. Helt plutselig er nemlig øvelsen eskalert til en diger NATO-øvelse. Og et tilfeldig møte med en amerikansk admiral - spilt av Don Johnson - trekker våre venner inn bak kulissene i det som viser seg å være tidenes dekkoperasjon på norsk jord. Seks kællær fra Fredrikstad er menneskehetens siste håp. Vil verden gå under? Eller vil kællane nok en gang år’ne opp?

(Kilde: Pressemelding fra SF Norge)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse