Annonse

Filminfo og video

Sparkle

For fem år siden, i 2001, kom britiske Neil Hunter og Tom Hunsinger med en genial film. Lawless Heart var en genial komedie med Bill Nighy i hovedrollen. Nå er Hunter og Hunsinger tilbake med en ny film, og spørsmålet er bare om denne kan måle seg med Lawless Heart.

Sparkle er en samtidkomedie om livet, kjærlighet og forhold i det 21. århundre. Filmens hovedrolleinnehaver er Shaun Evans, som spiller Sam. Sam er en ung, sjarmerende mann fra Liverpool med ambisjoner om å få seg en god karriere. Han møter Vince (Bob Hoskins) og han inviterer han med til London. Både Sam og moren Jill (Lesley Manville), som ønsker å bli sanger, flytter.

Sam flytter til London for å få karrieren han ønsker så sterkt. Gjennom Vince får han seg jobb som servitør, og han benytter denne jobben til å møte Sheila (Stockard Channing), som er en maktfull kvinne seg er sjef for ett PR-byrå. Sam ser muligheter her, starter ett forhold med henne og får seg jobb i PR-bypået som han alltid har ønsket.

Livet blir mye mer komplisert da Sam treffer Kate (Amanda Ryan) og forelsker seg i henne. Han finner ut at kjærligheten kan ødelegge for karrieren, og har ett tøft valg å ta. Klarer han å beholde både jobben og kjæresten, eller må han gi slipp på en eller begge delene?

Dette er en film som passer til mennesker i de fleste aldrer. Det er en god komedie som viser hvilke ting somme personer klarer å rote seg oppi. Filmkvaliteten er helt grei, og det samme er lydkvaliteten. De fleste skuespillerne leverer en god prestasjon, og her er det lite som kan klages på. Den som leverte varene best, var nok Hoskins, som nok en gang viser hvilken solid skuespiller han er og Manville som klarte å gjøre en karikatur til en troverdig skikkelse. Ekstramaterialet er ikke like mye å skryte av, ettersom filmen inneholder kun ett par trailere.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse