Annonse
Den britiske regissøren Anthony Minghella, som blant annet vant en Oscar for "Den Engelske Pasienten" døde på et sykehus i London tirsdag, etter en kortere sykdomsperiode. Minghella ble 54 år gammel. Grunnen for dødsfallet er komplikasjoner etter en operasjon han hadde i forrige uke da han opererte bort svulst i mandler og nakke. "Operasjonen hadde gått bra, og de var veldig optimistiske. Men så utviklet det blødning i går kveld, som de ikke kunne stoppe", sa hans agent Leslee Dart i en pressemelding i dag.

Minghella var sønn av italienske foreldre og vokst opp på Isle of Wright, for så senere å studere drama ved University of Hull i England. Han begynte sin karriere med å forfatte manus for teater og tv-filmer, før han flyttet til kinofilmer. Han fikk etter hvert mange sterke filmer på samvittigheten, som de Oscar-nominerte og belønte filmene "Den Engelske Pasienten", "Talentfulle Mr. Ripley" og "Cold Mountain".

I 2003 ble han utnevnt til sjef for British Film Institute, og i 2005 regisserte han sin første opera. Minghella var nettopp ferdig med innspillingen av The No. 1 Ladies Detective Agency, og hadde så vidt begynt på innspillingen av New York, I Love You (en blandingsfilm med flere regissører). Han står også oppført som manusforfatter og regissør for The Ninth Life of Louis Drax, men hvordan det går med de to sistnevnte filmene nå har det ikke kommet noen informasjon om.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse