Annonse

Filminfo og video

Evening

Evening er en film som handler om Ann Lord, ei middelaldrende dame som ligger på dødsleiet. Hennes to døtre står ved hennes side da moren skriker ut navnet Harris, en person de aldri tidligere har hørt om. Via Anns tilbakeblikk får vi et innsyn i hvordan hennes ungdomstid var, hvordan hun møtte Harris, og hvordan et valg førte til en skjebnesvanger ulykke.

Denne filmen har egentlig det meste som skal til for å lage en god film, historien er god (nok), skuespillerne er fantastiske og hele settingen er veldig bra. Men allikevel klarer jeg ikke å engasjere meg ordentlig i filmen, og jeg sitter tilbake med et faktisk litt overraskende skuffet inntrykk. Det ble rett og slett til at jeg satt og kjedet meg litt når jeg så filmen. Alt er laget veldig rett frem, uten særlig overraskelser eller saftige historier man kunne ha brukt, i stedet går man for det koselige (bortsett fra ulykken selvfølgelig), og man har gjettet seg frem til slutten før halve filmen har gått.

Skuespillerne i filmen gjør en fantastisk jobb, og det er liten tvil om at disse hjelper til med å holde motivasjonen oppe til å se ferdig filmen. Vanessa Redgrave spiller Ann Lord, mens Natasha Richardson (Redgraves datter i virkeligheten) og Toni Collette spiller døtrene. Claire Danes spiller Ann i tilbakeblikkene, hvor hun møter Harris (Patrick Wilson) i bryllupet til bestevenninen Lila Wittenborn (spilt av Meryl Streeps datter Mamie Gummer. Meryl spiller forresten den eldre versjonen av Lila i filmen). Sammen klarer de å utgjøre en fortrolig gjeng som man bare må bli glad i, og det er nesten litt synd at man ikke klarer å like denne filmen bedre enn man gjør.

Jeg vil tro denne filmen passer bedre for en generasjon eller to eldre enn det jeg er. Kanskje dette rett og slett er en film om middelaldrende damer for middelaldrende damer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse