Annonse

Filminfo og video

Bonnie and Clyde

Bonnie and Clyde

Karakter

3 
Det finnes vel omtrent ikke det mennesket som ikke en eller annen gang har hørt om Bonnie og Clyde, om hva deres ransbølge som gikk gjennom USA i de trange kårene mellom 1931 og 1934, og som endte med deres brutale død etter angrep fra sheriffen Frank Hamer. Denne filmen følger romantikken mellom Bonnie Parker og Clyde Barrow mer enn den følger ranene de utgjorde, og førte til at filmen ble mer et romantisk drama enn en actionfilm.

Vi treffer på paret i det de først møtes, og man merker allerede her at manusforfatterne har tatt seg noen friheter med historien. Det er vel alltid slik at det er vanskelig å alltid ha riktig historie når man skal prøve å skildre en sann historie, men her har man gjort mer enn hva man burde. Blant annet har man slått sammen to personer til å bli en, måten Bonnie og Clyde traff hverandre på er endret, og det samme er måten de ble drept. I tillegg ble Clydes karakter gjort om til heterofil, enda det var sterke beviser for at han var bisexuell.

Men nå snakker vi film, og da er det lov å ta seg sine friheter, alt for filmens beste eller hvordan man nå skal si det. Og filmen er absolutt et stykke som er verdt å få med seg. Man merker selvfølgelig at det tekniske ved filmen har møtt tidens tann (den ble produsert i 1967), men historien og skuespillet holder seg like godt. Jeg syntes ingen av dem gjorde en meget sterk enkeltolkning, og kan ikke si meg helt enig med at Estelle Parsons tolkning av Blanche Burrows (Clyde\'s svigerinne) var verdt en Oscar. Men totalinntrykket av hele gjengen var troverdig, og måten de portretterte livet på rømmen gjorde det hele bra. (Det er verdt å legge merke til at denne filmen fikk 5 nominasjoner for beste roller).

Selv kunne jeg tenkt meg en mer actionfylt versjon av denne filmen, da det jeg har lest om paret kan gi en god actionfilm, med mange skytescener. Men manusforfatterne og regissør Arthur Penn valgte å fokusere mer på forholdet mellom Bonnie og Clyde, uten at det gjør noe. Filmen er allikevel god, og kan anbefales.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse