Annonse

Filminfo og video

My Man Godfrey

Godfrey merker at Irene er snill samtidig som hun kanskje ikke er så smart, derfor blir han med henne for å være en såkalt ”glemt mann” i en lek hun er med på. Når de kommer til selskapet Irene er med på blir Godfrey hånet av de andre, men Irene tilbyr ham etter hvert jobben som butler i familien hennes. Han takker ja selv om søsteren hennes, Cornelia (Gail Patrick), og moren hennes, Angelica (Alice Brady), virker skeptiske.


Neste morgen møter Godfrey opp for å begynne i den nye jobben sin. Her treffer han husholdersken, Molly, som advarer han om at de fleste butlerne har fått sparken tidlig eller sluttet selv første dag fordi familien er så sprø. Heldigvis er ikke Godfrey som andre butlere, og han takler det meste bra selv om han opplever den ene overraskelsen etter den andre. Godfrey sier lite om seg selv til familien Bullock, derfor blir det spennende for dem når Tommy Gray dukker opp, en gammel kjenning av Godfrey, som også er venn av familien Bullock. Godfrey vil helst at sannheten om fortiden hans forblir hemmelig, derfor gjør han sitt beste for å nettopp holde den hemmelig.


Midt oppe i alt kaoset i familien begynner også pengene dems å ta slutt. Faren, Alexander Bullock (Eugene Pallett), er lei av at de bruker så mye penger. Heldigvis har Godfrey en måte å ordne dette på også. Samtidig som han er butler for Bullock-familien starter han også sitt eget prosjekt nede på fyllinga sammen med Tommy Gray.

Dette er en god film med mye humor. Handlingen er veldig god fordi den er original og morsom. ”My Man Godfrey” regnes som en av de beste ”screwball-komediene” som er lagd. Den lever opp til dette stemplet på en god måte. Det er mange morsomme scener, med noen overraskende og morsomme vrier. Med en sprø familie og en høflig og flink butler, med en tvilsom fortid, kan mye skje. Det topper seg med at både Irene og Molly forelsker seg i Godfrey, og spesielt Irene gjør alt hun kan for å få han. Hun oppfører seg ganske desperat gjennom det meste av filmen, og det oppstår en del humoristiske scener av dette.


Skuespillerne leverer gode prestasjoner, spesielt da William Powell som spiller Godfrey. Han gjør en veldig god jobb, og er den som imponerer mest. Irene (Carole Lombard) kan til tider bli litt irriterende sprø, det samme kan også moren, men det blir aldri så ille at det ødelegger filmopplevelsen noe.

Hvis du kjøper den på DVD kan du få den både i svart/hvitt og i farger. Originalt var den i svart/hvitt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse