Annonse
Jesse James er en av historiens mest kjente forbrytere, alle vet hvem han er, forhatt av regjeringen, elsket av folket. Men hans berømmelse begynner å gå mot slutten, gjengen blir mindre og tyveriene færre. Interne kamper i gjengen gjør også livet hardere for Jesse James. Inn kommer Robert Ford, ingen vet hvem han er, og Jesse ønsker ham egentlig ikke med i gjengen. Men Ford vil endre på dette, han vil bli berømt, uansett hva han må gjøre for å bli det.


Regissør Andrew Dominik har laget en film på nesten tre timer (etter første omgang i klipperommet var filmen nærmere seks timer), og tar for seg den siste tiden i Jesse James korte liv. Men for dem som forventer tre timer med action, skyting og bankran den blir utrolig skuffet, i stedet gir Dominik oss en film som forklarer og beskriver, og kun en gang får vi se et ordentlig ran.

Men det gjør ingenting her, for filmen har blitt et kunstverk i seg selv, mye takket være Roger Deakins flotte filming. I tillegg har vi det gode skuespillet i filmen av alle involverte, men de som nok skiller seg ut mest er uten tvil Brad Pitt og Casey Affleck. Det er nesten utrolig å tenke på at Pitt ikke fikk nominasjon for sin rolle som Jesse James, da jeg uten tvil kan si at dette er en av hans sterkeste rolleprestasjoner til dags dato. Han klarer å gjøre Jesse James til en sterk, men allikevel sårbar karakter og man sitter tilbake og får følelsen av at Brad Pitt er Jesse James.


Allikevel blir Pitt overskygget av Casey Affleck, og hans tolkning av Robert Ford, som helt fortjent ga ham en nominasjon til Oscar, er imponerende, og får frem det tragiske vesenet som Robert Ford egentlig viser seg å være.

Alt-i-alt er filmen om Jesse James en flott film, som det anbefales å få med seg
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse