Annonse

Filminfo og video

101 Dalmatinere

101 Dalmatinere er ikke en ny film, det er faktisk en relansering av den klassiske tegnefilmen fra 1961, nå i en ny og utbedret utgave.

De fleste kjenner til denne historien, om Cruella De Vil, Roger, Anita, Pongo, Perdita og de 99 siste dalmatinerne. Cruella er ute etter pels, og hun bare elsker de svarte prikkene på den hvite pelsen til dalmatinerne, og bestemmer seg for å lage en pels ut av dem. For å gjøre dette må hun skaffe seg valper, og Cruella benytter seg av skurkene Jasper og Claus til å stjele alle byens dalmatinervalper. Scotland Yard klarer ikke å løse saken, og derfor må hundepatruljen selv ta saken i egne hender.

Denne historien ble filmatisert med Glenn Close og Jeff Daniels i rollene i 1997, men den klarer ikke i det hele tatt å komme opp mot Disneys klassiske tegnet versjon fra 1961. Valpene er søtere, og De Vil er om mulig enda mer skremmende i tegnet versjon enn hva Close klarte 35 år senere. Og med en betydelig oppgradering av bildekvaliteten, blir 101 Dalmatinere en film du kan se sammen med hele familien og virkelig storkose seg.

Disney har en lang rekke med klassiske filmer, men skal jeg være helt ærlig er jeg ikke enig med at alle disse nyere filmene (som Lille Kylling, Familien Robinson, Lilo & Stitch og flere) skal få stempelet Disney klassikere over seg, for det er de jo så absolutt ikke. Når vi snakker om klassikere snakker vi om Snehvit, Tornerose, Bambi, Pinocchio, Peter Pan, Lady & Landstrykeren, og nettopp 101 Dalmatinere.

Det er filmer som dette som du skal sette på for dine barn, og helst se sammen med dem, for dette er hva man kan kalle god underholdning. Filmen passer ypperlig både for store og små, både historiemessig og hvordan selve filmen er utført.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse