Annonse

Filminfo og video

Mrs. Harris

Jean Harris er lykkelig når hun er sammen med Herman Tarnower, en rik, jødisk lege. Men bak surrer det, og en småstresset Harris blir mer og mer paranoid. Til slutt klarer hun ikke mer, og da Tarnower innrømmer at han har ei annen dame, og at Harris ikke lenger er ønsket, faller livet i grus. Harris ønsker å ta sitt eget liv, men ikke før hun har snakket med Tarnower.

Men det blir ikke slik Harris først hadde tenkt seg, og i stedet ender hun opp med å skyte Tarnower. Hun blir tatt av politiet, og vi følger Harris i hennes saksgang.

Filmen starter med scenen mellom Jean Harris og Herman Tarnower, men her blir vi fremstilt at pistolen gikk av med et uhell da disse to kjempet om den. Det var bare uflaks at Tarnower ble truffet, og Harris blir fremstilt som en uskyldig pike som har hatt et hardt liv, og i begynnelsen sitter man tilbake med idéen om at Harris faktisk ikke er så ille. Men etter som minuttene tikker fremover, blir inntrykket av henne helt annerledes, og man merker at Harris blir mer og mer paranoid og gal.

Dette er det lagt opp til i manuset, og forskjellige tilbakeblikk viser denne transformasjonen som Harris går gjennom, og som til slutt får henne til å utføre denne grusomme handlingen. Intervjuer med bekjente av både Harris og Tarnower blir med på å fastsette hva slags type folk vi har med å gjøre.

Jeg er egentlig ingen spesiell fan av Annette Benning, da jeg syntes hun har en tendens til å overspille i de fleste scener, og kreve mesteparten av oppmerksomheten mot seg selv. Men i Mrs. Harris har hun heldigvis klart å jekke seg ned noen hakk, og hun er mer med i flyten av filmen enn hva jeg har sett av henne tidligere. I tillegg til den alltid så gode Ben Kingsley har de klart å lage en god film sammen. Phyllis Nagy er debutant både som manusforfatter og regissør for denne filmen, men klarer på en god og kontrollerende måte å dytte filmen forsiktig fremover mot Harris sitt ultimatum; skyldig eller ikke skyldig?

Til slutt må jeg bare få med en liten triviell ting. Siden Mrs. Harris er en film som ble laget for TV i motsetning til kino, ble denne filmen med under Emmy-utdelingen. Her ble den nominert til 12 priser, blant annet beste film, beste regi, beste kvinnelige skuespiller og beste mannlige skuespiller. Men også Ellen Burstyn ble nominert for sin birolle i filmen. Enda hun bare var med i 11 sekunder totalt og snakker kun to ganger. Det kan man vel si er ganske sterkt gjort.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse