Annonse

Filminfo og video

SHE

.. uten at det hadde vært det store tapet, egentlig. Men nå har den kommet i restaurert utgave, til og med fargelagt for den som måtte ønske det.

SHE er laget av de samme som laget den store klassikeren King Kong i 1933. Igjen har de forsøkt seg med en slags eventyrfilm der en gruppe ledet av Leo Vincy prøver å finne den legendariske "livets ild", en kraft som gjør at man blir udødelig. Jakten etter denne fører dem inn i fjellet et sted i Nord, hvor de blir fanget av et folk som bor der inne, og ført til deres fryktløse dronning SHE, eller Hash-A-Mo-Tep av Kor.

At filmen er fra 1934 er ikke vanskelig å merke, både på dialog og effekter, og alle steder King Kong fra året før lykkes, feiler SHE. Historien er ikke interessant, filmatiseringen er dog storslått med flotte kulisser og alt slik, men allikevel ikke særlig givende. Skuespillerne har en lei tendens av å overdrive sine roller (noe som kanskje var litt mer normalt på den tiden?), og enden på visa blir at man sitter tilbake og bare håper filmen snart er slutt.

Jeg kan dessverre ikke si at jeg finner noen grunn til å anbefale denne filmen til noen, da den for meg feiler på de fleste områder.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse