Annonse
I helgen var det premiere på kritikerroste FALNE ENGLER, den andre kinofilmen i VARG VEUM-serien. Filmen hadde en fantastisk åpningshelg på kino med over 31.000 besøkende og har siden premieren ligget som nr. 1 på kinolisten. Dette gjør FALNE ENGLER til en enda større suksess enn den første VARG VEUM-filmen BITRE BLOMSTER.

"Vi har hele tiden sagt at vi ville se hvordan FALNE ENGLER startet på kino før vi traff en endelig beslutning om igangsettelse av seks nye filmer. Med helgens billettsalg og den store suksessen på dvd er det nå helt klart grunnlag for å starte produksjonen av seks nye filmer," sier Jonas Allen, produsent i Miso Film.

Trond Espen Seim og Bjørn Floberg har takket ja til en ny runde
Både Seim og Floberg er godt fornøyde med VARG VEUM-filmene så langt, faktisk så fornøyde at de gjerne lager seks filmer til.


"Det har vært en fantastisk reise for meg som skuespiller å være med i VARG VEUM-filmene, og jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle og vise nye sider av VARG-karakteren," sier Trond Espen Seim.

Bjørn Floberg fortsetter: "Produsentene bak VARG VEUM har bevist at de første seks filmene ikke bare var en fiks idé. Sammen med de ulike regissørene har de satt en ny standard for denne sjangeren, og jeg vil gjerne være med på å videreutvikle universet sammen med manusforfatterne og ikke minst Trond Espen, som jeg har hatt et svært godt samarbeid med."

TV 2 og SF Norge er med på utviklingen av de nye VARG VEUM-filmene
Arbeidet med planlegging og utvikling av seks nye VARG VEUM-filmer vil ta ca. 12-16 måneder, og opptakene av filmene forventes å kunne begynne høsten 2009.

”Vi er veldig fornøyde med VARG VEUM-filmene så langt. Dette er norsk krim av ypperste klasse, noe vi vil ha mer av. Vi gleder oss derfor veldig til å være med på seks nye filmer,” sier Nils Ketil Andresen, programdirektør i TV 2.

De øvrige partnere, som var med på de første seks VARG VEUM-filmene, forventes også å bli med på seks nye filmer.

Nytt filmselskap – CineMiso
De seks nye filmene skal produseres av det nye norske filmselskapet CineMiso, som etableres av de danske filmprodusentene Peter Bose og Jonas Allen i Miso Film og de norske produsentene Tanya Badendyck og Silje Hopland Eik i Cinenord.


Etableringen av CineMiso skjer som en naturlig fortsettelse av Miso Film og Cinenords samarbeid blant annet om de norske spillefilmene TRIGGER og VEGAS samt den danske spillefilmen KANDIDATEN.

Både Cinenord og Miso Film vil fortsatt opprettholde sin virksomhet og produsere filmer hver for seg, i tillegg til de felles prosjektene i CineMiso.

De seks nye VARG VEUM-filmene skal distribueres av Norges ledende kino- og dvd-distributør SF Norge. Guttorm Petterson, adm. direktør i SF Norge, uttaler følgende: ”SF har allerede et godt samarbeid med både Cinenord og Miso Film og vi er derfor ekstra fornøyde med en vinnerkonstellasjon som denne.”
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse