Annonse

Filminfo og video

The Photo

Pang-brødrene slo for alvor gjennom med grøsseren The Eye, nå er de tilbake med en thriller av en film. The Photo, eller The Detective som den også blir kalt (eller C+ jing taam om du vil , som er originaltittelen) tar for seg privatdetektiven Tam, hvis karriere begynner å nå bunnen. Men så dukker det opp en livredd person med et bilde av ei jente, Sum. Tam får i oppgave å søke opp denne jenta, noe som i begynnelsen går tregt for seg. Men etter hvert dukker det opp et spor her og et spor der, og Tam begraver seg dypere og dypere ned i saken, men jo dypere han graver jo flere lik dukker opp rundt ham. Snart er letingen blitt en besettelse, og Tam gir seg ikke før han finner svaret.

Jeg er ikke spesielt vant til å se annet enn Hollywood-filmer, noe jeg innrømmer, men ikke er stolt over. Derfor er det en glede å sette seg ned å se filmer fra motsatt side av globen vår, og da kvaliteten her er minst like god som det vi får se fra Hollywood, så skjønner jeg ikke hvorfor det har tatt meg så lang tid å prøve noe annet.

Da jeg så at The Photo er regissert av folkene bak The Eye, ble jeg litt skeptisk. Jeg har skjønt at dette er en ordentlig skrekkfilm, en sjanger som så absolutt ikke er min favoritt, men etter å ha lest litt rundt filmen fant jeg fort ut at dette er mer en thriller enn en grøsser, og satte inn filmen med god samvittighet. Og det hele begynte veldig tregt, historien bruker bortimot 20-30 minutter før den tar ordentlig i gang, og man sitter og venter og venter på at det skal skje noe. Den siste timen tar seg veldig opp, og thriller-sjangeren slår virkelig til på sitt beste.

Og Pang-brødrene vet virkelig å utnytte sjangeren, og mot slutten av filmen føles det nesten som om du sitter på kanten og følger med. Aaron Kwok spiller rollen sin godt, og alle effekter er blitt brukt til å lage en god film. Og selv om The Photo er en thriller, har allikevel Pang-brødrene klart å få med litt skrekk på slutten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse