Annonse

Filminfo og video

The West Point Story

West Point Story handler om Broadway-produsenten Elwin 'Bix' Bixby, en mann hvis omdømme er stor, men suksess er fallende. Da han får spørsmål om han ønsker å hjelpe noen kadetter med å sette opp sitt stykke på West Point, er han først meget tvilende, men med lovnad om masse penger drar han allikevel. Men livet i militæret er ikke som Bix hadde trodd, og problemene tårner seg opp når det gjelder å sette opp stykket.

Denne filmen faller inn i en av de mest populære kategoriene på denne tiden, musikaler. James Cagney som vant Oscar for sin rolle i Yankee Doodle Dandy tar på seg rollen som Bix, en liten og hissig produsent som er villig til å gjøre at alt blir slik han vil, uansett om det må gå på andres bekostning. Dette er den andre filmen jeg har sett med Cagney, den første var The Fighting 69th, og enda Cagney spilte bra der, gjør han en bedre rolle i denne filmen.

Historisk sett kunne denne filmen likeså ha blitt satt opp på Broadway, i stedet for å være som en film. Alt foregår enten i et teater eller på et rom, og man drar ikke særlig nytte av å kunne filme hvor som helst. Men kanskje er ikke det meningen heller, og regissør Roy Del Ruth kan å benytte seg av teaterscenen.

Musikken i filmen er helt grei, den er rolig og avslappende å høre på og passer godt inn i historien. West Point Story er ingen dårlig film, men krever nok at du klarer å takle en musikalsk begivenhet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse