Annonse

Filminfo og video

The Bride Came C.O.D.

Da den unge arvingen Joan Winfield forteller på direktesending på radio at hun skal gifte seg med sangeren Allen Brice, flyr faren Lucius K. Winfield, en millionær i oljebransen, i flint. Planen er at Winfield og Brice skal fly fra Los Angeles til Las Vegas for å gifte seg der, men piloten Steve Collins ser for seg muligheten til å tjene litt penger og kontakter Lucius K. Winfield. Sammen blir de enige om en pris, og Collins "kidnapper" Joan Winfield, og avtaler å møte Lucius i Armarillo. Men så langt kommer de ikke, da de kræsjlander like ved en forlatt by.

The Bride Came C.O.D. (som for øvrig står for Collect on Delivery, betaling ved levering) prøver å være en morsom film, mye ved hjelp av slapstick humor og noen forsøk på morsomme dialoger her og der. Men problemet med filmen er at den ikke er så veldig morsom, det var veldig sjelden jeg trakk på smilebåndet da jeg satt og så på filmen. Kanskje er det min form for humor som ikke passer inn her, kanskje var dette veldig morsomt da filmen ble produsert for 67 år siden, men for meg ble det hele altfor platt og motløst.

Det jeg syntes ødelegger det meste av filmen er plotet, som ikke innbyr til den mest spennende filmen i historien. Selv om den bare varer i 87 minutter er den lang nok, og noen ganger føles det at filmen godt kunne ha vært enda litt kortere. James Cagney og Bette Davies spiller rollene som henholdsvis Steve Collins og Joan Winfield, og forholdet dem i mellom på lerretet er greitt nok, selv om jeg aldri finner den rette tonen dem i mellom.

The Bride Came C.O.D. er dog ingen veldig dårlig film, den er bare ikke så god som jeg hadde håpet. Dette er den tredje James Cagney filmen på liten tid, og foreløpig må jeg innrømme at det er den som kommer dårligst ut.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse