Annonse

Filminfo og video

Eventyr i New York

Har du noen gang tenkt på hvordan Askepott, Tornerose eller Snehvit hadde gjort det i den virkelige verden? Det gjorde i hvert fall manusforfatter Bill Kelly, og bestemte seg for å skrive et manus om nettopp dette og resultatet ble Eventyr i New York. Vi starter i en tegnet utgave av fantasiverden Andalasia, hvor den unge vakre Giselle er på vei til å gifte seg med prins Edward. Dette liker Edwards onde stemor dårlig, og kaster Giselle ned i en brønn.

I bunnen av denne brønnen er en helt annen verden enn hva Giselle er vant til, hun dukker opp i virkelighetens verden, som et virkelig menneske, i en av verdens mest travle byer: Manhatten i New York. Her treffer hun etter hvert kjekkasen Robert Philip, og sammen setter de ut på et nytt eventyr.

Skal jeg være helt ærlig, så hadde jeg faktisk ordentlig lyst til å se denne filmen etter å ha sett traileren. Det så ut som en sånn lett romantisk komedie som gir deg en god underholdning, uten å kreve så mye mer av deg. Og der hadde jeg rett også. Filmen er morsom, og den drar nytte av å være en Disney-film slik at den kan bake inn scener fra andre kjente prinsesse-Disney-filmer. Giselle faller helt riktig inn i denne kategorien, og man blir ikke annet enn glad i denne godtroende lille jenta som løper rundt i New Yorks gater.

Amy Adams klarer å få frem personligheten til prinsesse Giselle på en meget fin og morsom måte, hun er akkurat passe distré nok til at prinsessens godtroende skal bli riktig. Patrick Dempsey kommer også inn og er akkurat passe negativ til Giselles oppførsel, eller skal man kanskje kalle det mer "down-to-earth". Og med god hjelp av James Marsden som prins Edward, Timothy Spall som dronningens hjelper Nathaniel og ikke minst Susan Sarandon som selve dronningen Narissa.

Nå vet jeg ikke helt om Eventyr i New York er en film jeg ville anbefalt til alle, dette er en sjangerfilm og man er nødt til å like sjangeren for å like filmen. Romantiske komedier er ikke som oftest de som stiller sterkest, men denne vil jeg allikevel si er en god og underholdende film, som er verdt å se på både titt og ofte. Skal jeg dra frem en av de negative sidene så måtte det være at man ikke får denne filmen med norsk tale, jeg vet at flere barn kunne tenkt seg å se denne filmen, men får ikke med seg historien da alt foregår på engelsk.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse