Annonse
Flere hundre statister som skal forestille tyske soldater skal marsjere nedover Karl Johans gate forbi Stortinget i morgen, tirsdag. Deler av Karl Johans gate fra oversiden av Stortinget ned til Universitetsgaten vil være avstengt fra klokken 1000 og utover.

Anledningen er innspillingen av den nye store krigsfilmen «Max Manus» med Aksel Hennie i hovedrollen som krigshelten.

Stortinget har gitt tillatelse til at Stortinget dekoreres med banneret «DEUTSCHLAND SIEGT AN ALLEN FRONTEN», samt de vil la hakekorsflagget vaie over bygningen i en kort periode.

- Vi har kun fått tillatelse å ha banneret og flagget oppe fra klokken 10 til 12.

Pressemeldingen fra Stortinget:
Filmen om Max Manus tas opp 15. april
Stortinget medvirker

Tirsdag 15. april blir stortingsbygningen satt tilbake i tid ved at det kommer opp hakekorsflagg på taket og tysk banner på fasaden.

10. april 1940 tok tyskerne stortingsbygningen i bruk. Utvendig ble det markert med hakekorsflagget på taket og banneret «Deutschland siegt an allen Fronten» på forsiden av bygget.

Både hakekorsflagget og banneret vil være oppe i et par timer tirsdag 15. april, mens opptakene til filmen om Max Manus pågår langs Karl Johans gate. Stortingets presidentskap har imøtekommet anmodningen fra filmprodusenten om å bidra til tidsbildet på denne måten. Forutsetningen var at at det kunne foregå på en dag som det ikke er møter i Stortinget. Filmopptakene skal være avsluttet kl. 13.

Løvebakken vil ikke bli stengt for besøkende til Stortinget, men biler vil bli omdirigert til stortingsgarasjen. På Eidsvolls plass blir det ingen andre arrangementer den dagen.

(Kilde: Side2, Stortinget)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse