Annonse

Filminfo og video

The Flying Scotsman

Filmer om idrett har eksistert siden filmens start, og det finnes en god del gode sportsfilmer. Filmer om underdogen som slår seg fram mot alle odds og vinner alt finnes det veldig mange av. Rocky filmene med Sylvester Stallone er ett godt eksempel på en genial film om underdogen som vinner alt. The Flying Scotsman er ikke nettopp en slik filmer. En film med hjerte, og uten den helt store spenningen.

Filmen er basert på den sanne historien om Graeme Obree (spilt av Johnny Lee Miller), tidligere verdensmester i velodromsykling. Hans veg til toppen var absolutt vanskelig, og det er ikke tvil om at han var en underdog. Hadde det ikke vært for Obree som syke vinnervilje og støtta fra kona Anne (Laura Fraser) og kompisen/manageren Malky (Billy Boyd), så hadde nok ALDRI nådd toppen.

Obree bruker sine fysikkenkunnskaper til å lage det ultimate fartsmonsteret på to hjul satt sammen av skrap og rester av familiens hvitevarer. Oppsiktsvekkende nok går Obree til topps med den sykkelen, men ikke alle setter like stor pris på oppmerksomheten rundt skotten. Det internasjonale sykkelforbundet gjør sitt aller ytterste for å endre regelverket og få Obree vekk fra sporten en gang for alle.

Mye av konkurransesyklingen i filmen er tatt opp på Hamar, inne i velodromhallen. Syklingen er ikke veldig spennende hvis du ikke er fryktelig opptatt av akkurat denne idretten. Det er nok en grunn til at Hollywood ikke har kastet seg over den sporten med mest skandaler.

Filmen har et lett kjølig og grått bilde, slik det ofte er i britisk film. Det passer egentlig helt greit med hva vi ser på skjermen. Av lyd er det ofte musikken som styrer, og vi får høre mye musikk mens Obree kjører et av velodromløpene sine. Av ekstramateriale finner vi kun noen trailere, og det er vel ikke noe å skryte av?

The Flying Scotsman er en film som vi kan stemple som ”trivelig”, men den er ikke så veldig spennende. Den har en fascinerende historie, men syklescenene er kjedelige og slakke. Alt i alt er dette en film som passer flott om du er veldig glad i sykkelsporten, eller om du har besøk av noen som er glad i sykkelsporten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse