Annonse

Filminfo og video

5 Lgner

I filmen følger vi fem mennesker i Oslo gjennom et døgn, de har alle til felles at de lyver om en ting. De lyver for de dem ikke kjenner, de lyver for sine nærmeste og de lyver for seg selv. Men allikevel går de med et håp om at alt en dag skal bli bedre.

5 Løgner regissøren Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen skjelte ut det norske folk etter å ha sviktet filmen på kino. En ekstra stor DVD-utgivelse gir forhåpninger, men kan man dømme filmen ut ifra cover og ekstramateriell? Filmen er det Krutzkoff Jacobsen kaller en multiplot film, også kjent som mosaikk-film. Den slekter på kjente filmer som Short Cuts, Magnolia og Hawaii Oslo, men er betydelig svakere i helhet en disse verkene. 5 løgner mangler mye av det filmer i denne genren må ha for å fungere.

Det er veldig vanskelig å forstår helt hva de fem hovedkarakterenes løgner er, og filmen virker litt uferdig. Filmen svikter nok både Jacobsen selv og tilskuerne. Man kan undre seg over hvor han egentlig har funnet opphavet til sin tittel. Skuespillerne i filmen er verken gode eller dårlige, men det ligger midt på treet. De virker verken instruerte eller motiverte, men gjør sakene sine greit.

Bildekvaliteten og lydkvaliteten i filmen er god, og det er lite å klage på der. Av ekstramateriell finner vi absolutt alt vi trenger. Vi finner en utvidet versjon av 5 løgner med ny slutt, Intervju med Regissør, Produsent og Klipper, Intervju med Komponist og Vokal, intervju med skuespillerne, Slettede scener, plakater og selvfølgelig trailere.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse