Annonse

Filminfo og video

Mer Sthai

Når du hører navnet Mer Ståhai, så tenker du selvfølgelig på den glimrende filmen Stor Ståhai som kom i 2004. Det høres ut som om at Mer Ståhai er en oppfølger på Stor Ståhai, men det er helt feil. Tittelen på filmen er veldig misvisende, og filmene har ikke noe å gjøre med hverandre. Mer Ståhai er IKKE Stor Ståhai 2, og har ingenting med DreamWorks å gjøre. På engelsk er filmen kjent under to navn; The Reef og Shark Bait. Skrifttype og farger er veldig likt som på coveret til Shark Tale (som er Stor Ståhai). At ingen har gjort noe med dette er veldig merkelig, men det er vel for sent nå.

Filmen handler om fisken Pi (Paw på norsk), som opplever sitt livs mareritt når foreldrene blir fanget i et fiskegarn og dermed adskilt fra ham for alltid. Det siste de sier til ham er at han må dra til et korallrev for å finne tanten sin, slik at hun kan ta seg av ham. Dermed blir han nødt til å forlate hjemstedet sitt, Boston, for å finne tanten sin. Korallrevet er noe helt annet enn farvannene rundt Boston, med det er mange nydelige ting å se på. Modellfisken Cordelia fanger umiddelbart Pis øye. Men en tigerhai faller også for Cordelia, og truer med å spise både Pi og mange andre av innbyggerne i revet om han ikke får viljen sin. Nå må Pi kjempe for sitt liv og sin kjærlighet, hjulpet av skilpadden Nerissa.

Om det er filmen som er så dårlig animert eller om det er overføringen er ikke godt å vite. Bildet her er i hvert fall veldig langt unna Pixar-standard på DVD. Fargene er langt fra like sprudlende, detaljnivået er dårlig, det er mange hakkete kanter og objekter med forstyrrelser rundt, og en del fargeoverganger som ikke alltid ser like naturlige ut. Av ekstramateriell inneholder filmen kun ett par trailere og teasere.

Mer Ståhai har ingenting med Stor Ståhai å gjøre. Og enda mindre med Finding Nemo å gjøre. Forventer du en ny film like bra som de to nevnte, så vil du bli skuffet. Dette er heller en film som har prøvd seg på samme stil, og mislykkes. De har prøvd å kopiere mange av elementene som gjorde de to nevnte filmene gode, men det er ikke lett å gjøre det like bra. For barna er sikkert dette en helt grei film, men både du og barna dine fortjener en bedre film enn dette…
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse