Annonse

Filminfo og video

The Corn is Green

Frøken Lilly Moffat er ei engelsk dame som flytter til et lite gruvesamfunn i Wales. Her opplever hun at barn blir kastet inn i gruvene fra dagen de fyller 12, og har ingen rett til skoleutdanning eller et liv som normale barn har. Dette ønsker Lilly å gjøre noe med, og oppretter et lite skolesamfunn for barna. Selvfølgelig møter hun motgang, og aller mest fra gruveeieren. En dag leser hun en innlevering som er meget bra skrevet, og dens forfatter Morgan Evans blir tatt inn under hennes vinger for en større og grundigere undervisning.

Lilly Moffat er i denne filmen portrettert av en verdens mest berømte skuespillere, nemlig Katharine Hepburn. Selv om vi nå nærmer oss slutten av hennes karriere (Hepburn er 72 år gammel når denne blir spilt inn), har hun allikevel ikke gått bort i fra hennes karakteristiske fremføring av rollen, denne sterke uavhengige damen som gjør slik hun selv vil. Det er Hepburns personlighet som skinner sterkest gjennom i filmen, og de andre må bare se til å spille andrefiolin når hun er i samme scene.

Filmen, som er basert på skuespillet av Emlyn Williams, har en god historie, men jeg får allikevel følelsen av å kjede meg litt når jeg ser på filmen. Om det er at de ikke klarer å utnytte filmens potensiale godt nok, eller om historien er god, men ikke er fengende nok. Hepburn gjør sitt beste og er både irriterende og irriterende god. Men alt-i-alt klarer hverken hun eller regissør George Cukor å levere mer enn en middels god film.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse