Annonse

Filminfo og video

The Nanny Diaries

Begrepet "Nanny", eller barnevakt, er mye mer utbredt i USA enn her i Norge. Kort fortalt er dette en person som mer eller mindre bor hos en familie for å (igjen) mer eller mindre oppdra barnet. Jo rikere (og delvis mer opptatt) foreldrene er, jo mer jobb blir det for "nannyen". Denne filmen er basert på en bok skrevet av to tidligere "nannyer", hvor de benytter sin erfaring til å gi disse foreldrene et slag i magen. Jeg vil tro dette er en film som finner den største suksessen blant middel og lavklassen blant amerikanerne, enn den gjør personene som delvis blir gjort narr av her.

"Nanny-tilværelsen" blir sett på gjennom øynene til Annie Braddock, ei jente som nettopp har fullført college og er på søken etter jobb. Ved ren tilfeldighet møter hun Mrs. X og hennes sønn Grayer i Central Park, og får jobben kastet over seg. Annie the Nanny tar på seg jobben, og begår den største synden i boka, hun får et dypt følesesmessig forhold til Grayer. Og med to foreldre, Mr. og Mrs. X, som ikke i det hele tatt bryr seg om hverken sønn eller hverandre, så blir tilværelsen tøff for Annie. Da hun i tillegg møter en "Harvard Hottie" blir livet enda verre, siden Mrs. X har nulltoleranse for at hennes "nanny" har et forhold med noen.

Jeg tror denne filmen har et større inntrykk på amerikanerne som er vant med denne type livssituasjon enn hva vi nordmenn har. Å sende ungene bort på denne måten er jo nesten uhørt her til lands, hvor vi er mer vant til oppdra barnene selv (med litt hjelp fra barnehagen selvsagt). For oss blir nok dette heller en lett underholdende film, delvis romantisk komedie, uten særlig mer enn dette.

Men historien er allikevel god, og Laura Linney spiller denne egosentriske moren så godt at man veldig lett kan sette seg inn i frustrasjonen til Annie. Sammen med Scarlett Johansson som Annie og Paul Giamatti som Mr. X fremstår de som et velspilt trio. Nicholas Art gjør også til tider en god rolle som sønnen Grayer.

Totalt sett er The Nanny Diaries en film man fort kan glemme, den gir deg ingen utfordringer som publikum, men serverer alt for deg. Men det er jo ingen tvil om at man en gang i blant trenger slike filmer, og The Nanny Diaries er til tider både morsom og veldig underholdende.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse