Annonse

Filminfo og video

Interview

Den politiske journalisten Pierre Peders blir skjøvet ut av redaktøren i avisen han skriver for. Han blir sendt ut for å intervjue landets mest populære og elskede såpe skuespiller; Katya. Mens en viktig sak utfolder seg i Washington, sitter han fast med å måtte intervjue en kvinne han ikke vet noe om, ikke har forberedt seg til eller i det helle tatt bryr seg om. Han er ignorant til underholdningsverden, livet hans dreier seg om politiske nyheter og han behandler seg nedlatende mot objektet sitt. Katya på sin side kommer for sent til intervjuet og er vandt til å bli behandlet som det hun er; en stjerne. Pierre har langt i fra til hensikt i å gjøre annet enn å få intervjuet unna for så å komme seg avgårde, men utfallet av intervjuet ender opp langt mer interessant enn han kunne ha forestilt seg.

Tapet av Theo van Gogh satte langt på vei ytringsfrihetens rammer på kartet. De menneskelige rettighetene er uansett ikke i sentrum når man straffes for sine meninger, for sine vinklinger og sitt ønske om å sette et kritisk syn frem mot noe man ser på som fremmed. Men dette er ikke en del av denne filmomtalen. Det som derimot er en del av den, er at hans venner ønsket å gjøre virkelighet av Theos drømmer. Det den nederlandske regissøren alltid hadde drømt om, og snakket om, var å dra til New York for å lage film. Trist nok fikk han aldri gjort dette, men de han rørte ved, har med Interview tatt den første av tre filmer over Atlanteren og satt Steve Buscemi i regissørstolen. I tillegg til Buscemi, som også spiller rollen som Pierre, har de fått med Sienna Miller og sammen gjør de den første Big Apple æren på van Gogh.

Buscemi har ikke like lang erfaring med regi som Theo men hans langt erfaring foran kamera gjør at han vet hva som skal til fra begge ender. Han leverer, i samarbeid med resten av produksjonen, en film som tar Theo inn i New York, inn i en sfære han selv aldri fikk arbeidet i, men samtidig har fått bli en del av. Med remakeplanene for et nytt publikum møte hans filmer og ikke bare amerikanske kinofile kinogjengere med sære interesser i regissører vil få oppleve historiene han malte frem på lerretet. Interview er ikke platt men fargerik og overrasker. Med kritisk øye kan kan sitte og lure på hvordan denne filmen skal kunne vinne deg som seer, men til slutt viser den seg å tråkke over terskelen som en flott film.

Interview er ikke en mainstreamleveranse, men en sånn type film man enten liker eller ikke liker. Den er liten, vakker og smidig, har den elskverdige karakteren Buscemi i en av hovedrollene og beveger seg delikat fremover uten å søle seg til. Det er en tynn linje å gå på, men filmen ror seg stødig mot land uten å miste årene og drive med strømmen ut i malstrømmen.

Den andre van Goghfilmene som skal pusses opp i amerikansk ånd er Blind Date fra 1996, og regisseres av Stanley Tucci (kjent fra tv-serien ER). Siste film ut blir 1-900 fra 1994 (også kjent som 06) og denne regisseres av John Truturro. Felles for alle tre er at de har lang fartstid foran kamera, og lite erfaring som regissør. Dette betyr selvsagt ikke at dette bør være dårlige filmer, for deres tid som skuespillere har uansett lært de en god del om filmskaping. Turturro har bl a regien i Romance and Cigarettes som ikke var noen skrøpelig film for å si det sånn. Utfallet av de to kommende filmene bør man pent kunne se frem til så sant man er fan av independent filmer. Blind Date har release i 2008, mens 1-900 ser ut til å komme i 2009.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse