Annonse
Christopher Tolkien, nå 83 år, har alltid vært en stor motstander av filmatiseringen av sin fars bøker, og var meget forbannet da Ringenes Herre ble spilt inn. I følge nære venner har ikke Tolkien en gang sett de tre første filmene som ble produsert, og nå ønsker han å gå rettens vei for å stoppe innspillingen av Hobbiten, og for å få tilbake rettighetene av boka.

En høring skal holdes i California den 6. juni, og Tolkien kommer til å gå hardt ut mot blant annet New Line Cinema (nå Warner Bros) som Tolkien regelrett har lagt et stort hat mot.

I New Zealand derimot tar de dette litt mer med ro, og Peter Jackson kunne i helgen bekrefte at snekkere er på vei tilbake til "Hobsyssel" for å bygge opp igjen det lille koselige landskapet der. I følge ham vil Hobsyssel bli større og bedre enn det var i Ringenes Herre. Under chat'en i helgen hadde PJ og Guillermo del Toro mottatt rundt 4000 spørsmål fra 6000 fans, og fikk rundt 7000 spørsmål under selve chat'en. Til slutt fikk de to karene svart på 60 av de viktigste spørsmålene.

Noen av spørsmålene de svarte på er blant annet om Ian Holm kommer tilbake som Bilbo Baggins. Til dette svarte Guillermo del Toro følgende: "Det faktum at Ian Holm blir SÅ godt husket betyr at PJ, Fran [Walsh] og PB [Philipa Boyens] gjorde en fantastisk jobb. Vi skal bruke ham på en eller annen måte i filmen, men det er vanskelig å si hva før vi har fått et manus." Det går blant annet rykter om at Ian Holm skal få æren av å være forteller for filmen, men dette vil vi få en nærmere beskjed om senere.

Andre spørsmål de fikk er om Howard Shore vil lage musikken (de fikk et ja), Guillermo del Toro fikk spørsmål om Ron Perlman skal være med som stemmen til Smaug, hvor del Toro svarte at han har en klar tanke om stemmen til Smaug, men det er ikke bestemt enda hvem som skal ha denne stemmen. Og han har også tenkt å ha med Perlman i filmen, men vil ikke si hva.

For å lese alle spørsmålene og svarene ta en titt her: http://www.wetanz.com/holics/index.php?itemid=695&catid=2#more
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse