Annonse
Pollack, som var barn av jødiske innvandrere fra Latvia, begynte sin regissørkarriere med TV-seriene «The Fugitive» («Jaget») og «Alfred Hitchcock presenterer» på 60-tallet, men huskes muligens aller best for Oscar-vinneren «Mitt Afrika» (1985) - med Meryl Streep i rollen som Karen Blixen - eller «Tootsie» (1982) - med Dustin Hoffman utkledd som kvinne.

Men Pollack har et enormt livsverk bak seg: Over fire tiår regisserte han 21 filmer, 10 TV-serier, spilte i 30 filmer eller TV-serier og produserte 44 filmer.

Selv kalte Pollack seg «Mr. Mainstream» for sin forkjærlighet for filmer med bredt nedslagsfelt - om ikke nødvendigvis alltid med gnistrende kritikker.

Pollack var gift med samme kvinne, Claire Griswold, fra 1958 helt til sin død. Sammen hadde de tre barn (sønnen Steven døde i et flykrasj i 1993) og flere barnebarn.

>> Les hele artikkelen på DB.no

>> Om Pollack på IMDB

>> Om Pollack på Wikipedia
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse