Annonse

Filminfo og video

I Am Legend

I Am Legend handler om Robert Neville, tilsynelatende den eneste personen igjen i verden. Robert bor i New York sammen med sin hund Sam, han kjører rundt i New York på dagtid og sender ut sine signaler for å prøve å nå andre overlevende etter det grusomme viruset, som drepte 99% av jordas befolkning. Om kvelden gjemmer han seg for de zombie-lignende skapningene som ble smittet av viruset.

Jeg hadde hørt en del om denne filmen før jeg så den, men filmen var absolutt ikke slik jeg hadde forestilt meg den. Det behøver ikke å si at det var en dårlig film, den var bare annerledes. Jeg trodde den skulle være mye mer actionbasert, men Francis Lawrence sammen med manusforfatterne Mark Protosevich og Akiva Goldsman valgte å benytte seg av en del skremselsteknikk i tillegg. Både det psykiske og det fysiske får seg et støkk i ny og ne, hvor vi blir vitne til Nevilles jakt etter selskap og hvordan isolatet tærer på hans psykiske tilstand. At han blir jaget av skumle mørkemenn på kveldstiden gjør ikke akkurat situasjonen noe bedre.

Det største med denne filmen må jeg allikevel tillegge fotograf Andrew Lesnie og dekoratørene i filmen, på måten de fikk New York til å virke helt forlatt. Dette vil jeg tro har vært en veldig vanskelig jobb å utføre, og med minst mulige spesialeffekter er dette bare utrolig bra. I tillegg gjør Will Smith igjen en god prestasjon som Robert Neville, du kan nærmest føle hans desperasjon på seg.

Selve historien i filmen derimot begynner bra, men blir mer og mer forutsigbar etter hvert som man nærmer seg slutten, og den overraskende slutten er egentlig ikke særlig overraskende. Når filmen i tillegg bare plutselig er slutt sitter man tilbake med et litt skuffet inntrykk. Filmen bruker lang tid på å introdusere Robert Neville og byen rundt ham, men når actionen i filmen "endelig" begynner, er det hele over like etterpå.

Men for all del, I Am Legend er ingen dårlig film og jeg vil absolutt anbefale at man ser den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse