Annonse
Med den store nyheten om at Beverly Hills Cop kommer i en fjerde utgave, og med den blandede suksessen andre åttitallsfilmer som Rocky, Indiana Jones, Rambo og Die Hard har hatt, har vi i Filmforumet sett på andre åttitallsfilmere som kan komme som oppfølgere i løpet av noen år.

E.T. 2
Hvem husker vel ikke dette lille sjarmerende romvesenet som kom inn i våre hjerter i 1982. Nå har Steven Spielberg igjen hyret Melissa Mathison (manusforfatteren til den første filmen) til å forfatte en oppfølger til E.T. the Extra-Terrestrial. Det har gått snart 30 år siden E.T. var på besøk, og nå kommer han tilbake for å hilse på Elliott og Gertie. Disse har begge blitt voksne nå, med sine egne familie. Elliott glemte aldri E.T. og fikk etter hvert jobb på NASA, Gertie ble etter hvert en suksessfull forfatter, hvor bøkene handlet om nettopp båndet mellom "aliens" (eller folk som er utenfor sitt egentlige område).

Da E.T. kommer tilbake har han ikke forandret seg mye, selv om tiden har gått på jorda, har det bare vært noen år for E.T. Men disse årene har ikke vært gode, og E.T. ber nå sine venner om å bli med tilbake til hans planet for å forsone fred. Både Elliott og Gertie blir med, og de tar sine barn med på turen. I en verden full av romvesen må Elliott og Gertie forsøke å opptre som fredsmeglere mellom to stammer med litt forskjellig syn på ting.

Top Gun 2
Pete "Maverick" Mitchell kan vel nesten karakteriseres som en av Tom Cruise sine beste roller, og i en dalende popularitetskurve tar Cruise med seg Paramount Pictures på en ny flytur. Pete "Maverick" Mitchell fikk en enorm oppmerksomhet da de kom tilbake etter flytoktet, og 15 år senere blir han hentet tilbake til flyvåpenet etter at de har hatt store tap under Irak-krigen. Irakerne har kommet opp med et meget godt fly, som i de fleste tilfeller utmanøvrer flyene til amerikanerne. President, som er ingen ringere enn Tom "Iceman" Kazansky, husker hvor god Maverick var, og ønsker ham tilbake. Sammen starter de to tidligere uvennene et treningsprogram, og sammen flyr de til Irak for å kjempe.

Ghostbusters 3
Hvis du trodde gjengen i Ghostbusters har hatt vanskelige motstandere tidligere, så er det ingenting i mot problemene de møter i den tredje filmen. Det har gått 20 år siden de kjempet mot Vigo og hans bekker av slim, og alle fire er pensjonerte fra spøkelsesjagingen. Det tok bare noen år før CIA tok over jobben deres, og utviklet nyere og bedre systemer. Og Peter, Raymond, Ego og Winston har alle gått til sitt eget liv. De treffer hverandre sporadisk, men snakker sjelden sammen om deres liv som spøkelsesjegere.

Helt til de en dag blir innkalt til CIA sitt kontor for å snakke med CIA-sjefen. De sliter nå med et ukjent spøkelse, som terroriserer i Miami i Florida. De nye systemene som CIA har skapt ser ikke ut til å virke, og de begynner å bli mer eller mindre desperate. Sammen må de fire prøve å bekjempe spøkelset på Miami Beach, og se om deres samlede krefter er det som trengs for å redde amerikanerne.

Tilbake til Fremtiden 4
Marty McFly er tilbake, sammen med sin gode venn Doc. Sistnevnte drar rundt til forskjellige tidsepoker sammen med sin kone Clara og deres to barn Jules og Verne, uten å egentlig bosette seg noen steder. Marty bor fremdeles i gode gamle Hill Valley sammen med sin kjære Jennifer og deres to barn. Plutselig en dag ringer det på døren til McFly, og der står Doc. Han sier han nettopp har kommet tilbake fra år 2283, og en stor borgerkrig har brutt ut i USA, på grunn av noe Marty McFly kommer til å gjøre den neste uken. Hva han egentlig har gjort fortalte historien ikke noe om, og sammen må Doc og Marty forsøke å finne ut hva det er han gjør denne uken, for å unngå den store borgerkrigen over 260 år senere.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse