Annonse

Filminfo og video

December Boys

December Boys har fått mesteparten av sin oppmerksomhet knyttet til at dette er første gang Harry Potter-skuespilleren Daniel Radcliffe prøver seg som noe annet enn magikeren fra Galtvort. Rollen som Maps har allikevel en likhet med Harry Potter, de er begge foreldreløse. Men der Harry bor hos sin tante og onkel, må Maps bo på et barnehjem.

Maps er en av fire gutter som blir kalt Desember-guttene. Dette er på grunn av at dette er dagen de feirer sin fødselsdag. Det har ingenting med når de ble født, men hvilken måned de kom til barnehjemmet. Maps, Misty, Sparks og Spit har et tett bånd med hverandre, og selv om de ikke har foreldre, mangler de allikevel ikke en familie.

En dag blir de kalt inn på kontoret til sjefen for barnehjemmet, hvor de får beskjeden om at de skal få lov til å bo hos mulige fosterforeldre i hele sommerferien. De blir kjørt til en liten bukt hvor de får bo hos Mr. og Mrs. McAnsh. Snart viser det seg at deres nære vennskap blir satt på en hard prøve, da lysten på nye foreldre overgår lysten på et vennskap.

Filmen går og ruller på skjermen i nærmere 100 minutter uten at man opplever særlig dramatikk, men heller ingen kjedsomhet. Fortellingen er god, og de fire guttene spiller rollene sine meget bra. Jeg skal innrømme det er uvant å se Daniel Radcliffe som noe annet enn Harry Potter, men Daniel er en god skuespiller og det tok ikke lang tid før rollefiguren Maps tok over.

Regissør Rod Hardy har sammen med fotograf David Connell klart å utnytte de fantastiske omgivelsene som vi er vitne til. De sørlige delene av Australia er kjent for sine klippeformasjoner, og små bukter og de to husene ligger veldig idyllisk til. Forståelsen er komplett for at guttene ønsker å bosette seg her i motsetning til det gråe triste barnehjemmet vi ble kjent med i begynnelsen.

Jeg har ingen problemer med å kunne anbefale en film som dette
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse