Annonse
Ben Gates har opplevd suksess etter at han fant skatten for en tid tilbake, men da han plutselig blir konfrontrert med at hans tippoldefar muligens var med på å drepe Abraham Lincoln, blir han kastet ut i en ny skattejakt. Denne gangen handler det ikke om å finne en skjult skatt eller andre måter å gjøre seg rik på, denne gangen handler alt om å renvaske sitt navn, om han så må dø i forsøket.

Jeg skrev i innledningen at Bruckheimer leverer igjen, og selv om det er Jon Turteltaub som står som regissør av filmen er det ikke å komme unna Bruckheimer-utseendet på filmen. Du ser dette i de fleste filmer Bruckheimer har produsert, som The Rock, Bad Boys, Pirates of the Caribbean og nå de to filmene om National Treasure. Hemmeligheten vil jeg oppsummere i et ord: "Gla'action". Eller action med en humoristisk og lett virkemåte. Hvor det er mye smell, høye lyder, men alltid med et smil om munnen. Bruckheimer vek fra denne oppskriften da han kom med Pearl Harbor, og vi vet jo alle hvordan det gikk.

Og skal jeg være helt ærlig så ser jeg egentlig ikke store forskjellen på den første og andre filmen. Historien går omtrent ut på det samme, bare litt forskjellige bad guys som løper etter Ben Gates i litt andre gater og byer. Harvey Keitel har blitt byttet ut med Ed Harris som den slemme skurken, men Keitel er fremdeles med i en liten birolle. Justin Bartha og Diane Kruger er tilbake der de skal være, Jon Voight får en litt større rolle og blir paret opp med Helen Mirren. I tillegg får vi et lite glimt av Bruce Greenwood som den amerikanske presidenten.

Det mangler med andre ord ikke på skuespillerkraft i denne filmen, og alle gjør de en hederlig innsats. Ed Harris og Helen Mirren er to av mine favorittskuespillere, da de har en enorm tyngde bak sine opptredener. Dessverre føler jeg at karakterene de spiller i denne filmen ikke er verdige deres talent, at de fort blir altfor platte og kjedelige. Harris sin karakter Mitch Wilkinson blir jeg aldri helt klok på. Han går fra å være bitter og slu, til tøff og arrogant, til snill og hjelpsom, tilbake til bitter og slu med et snev av arroganse. Han forandrer sin væremåte nesten like ofte som han har en ny scene, noe som gjør at rollekarakteren dessverre faller litt igjennom.

Totalt sett er ikke National Treasure 2 noen dårlig film. Liker du eventyr/skattejakt filmer som Da Vinci-koden, Indiana Jones og den første National Treasure-filmen, kommer du garantert til å like denne også.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse