Annonse

Filminfo og video

Daybreak

Daybreak handler om en fremtidsverden, hvor det er en ukjent sykdom som smitter gjennom blod, men som myndighetene mener smitter gjennom luft. De som har denne sykdommen blir fraktet vekk til et tilsynelatende nydelig sted, hvor de treffer andre "positive" personer. Om stedet faktisk er bra eller dårlig vises ikke skikkelig i filmen, noe jeg personlig synes er litt synd. Som alltid så er det forskjellige meninger om dette, og filmen følger et motstandsgruppe som kidnapper syke folk som skal fraktes til sitt nye hjem, og gir de medisiner og hjelp. De har hjelp fra folk som jobber for myndighetene, som uttaler at det er renere å hjelpe de i et gammelt parkeringshus, enn på sykehusene til myndighetene.

Etterhvert som man ser på, så føles det som om det er mye som mangler, utenom at man klarer å sett fingeren på akkurat hva det er.

Skuespillerene gjør en for så vidt en helt grei jobb, kanskje til og med en god jobb i denne filmen, men det må sies å være et steg tilbake for Cuba Gooding Jr. han gjør en god prestasjon i en film hvor det føles som om siste halvdel av manuset ble skrevet på like lang tid som det tar meg å skrive denne teksten. Alikevel så vil det å gå til filmer av denne kvaliteten være et heller dårlig karrierevalg. Derimot så vil Omar Epps mest sannsynlig ta et steg frem med denne filmen, rett og slett fordi han gjør en helt annen rolle enn det han har blitt kjent som hos folk flest. Som lege i serien "House".

Alt i alt så gjør filmen seg bra om man skal bruke noen minutter av en ellers kjedelig dag/natt til noe, men det er ikke noe man bør se egentlig, man blir bare frustrert over det som ville vært det beste i historien rett og slett blir kuttet vekk.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse