Annonse

Filminfo og video

Rails & Ties

Kevin Bacon spiller Tom Stark, den etter hvert ganske følelsesløse togføreren som kjører på bilen hvor en utslitt alenemor sitter klar til å dø. Ulykken fører til at en ung gutt blir foreldreløs, og dermed plassert i fosterhjem. Tom selv får fri fra jobben frem til høringen om ulykken.
Men Tom har også problemer på hjemmebane. Over de siste årene har Tom blitt en ganske kald person, dette gjør det vanskelig for ham å takle konas sykdom. Derfor er stemningen kommet helt på bristepunktet for Tom og Megan, ettersom Tom ikke klarer å stille opp for Megan og alt han tenker på er tog. Når Megan får se et nyhetsinnslag om ulykken og hører om den foreldreløse gutten bestemmer hun seg for å dra hjem til huset han bodde for å se hvordan det så ut. Hun blir helt sjokkert over det som møter henne der, men ingen personer er hjemme.
Den foreldreløse gutten, som heter Davey Danner, har det ikke godt i fosterhjemmet han blir plassert i. Fostermammaen hans er veldig streng, derfor bestemmer han seg for å rømme og reise for å finne mannen som han mener tok livet av mammaen sin. Han drar til togstasjonen for å finne Tom, men når han ikke finner han der utgir han seg for å være nevøen sånn at han kan få adressen hans. For Tom er det et stort sjokk når Davey plutselig står i døråpningen…

Megan tar seg av Davey fordi hun merker at han trenger noen å passe på seg nå når moren har gått bort. Megan har alltid ønsket seg unger, men hun og Tom har aldri fått det. Derfor synes hun det er veldig koselig å ta seg av Davey, og prøve å hjelpe han over tapet av moren. Etter hvert som tiden går blir båndene sterkere og sterkere mellom Davey og Megan, og når Tom finner ut at han og Davey har en felles interesse, tog, så begynner også Tom så smått å myke opp litt. Samtidig som han aksepterer gutten mer, kommer han også nærmere innpå kona si igjen…

Men Tom og Megan unngår å fortelle Davey om sykdommen hun lider av. Derfor blir Davey veldig redd når Megan plutselig blir mye sykere. Problemene fortsetter for det som nå har blitt en liten familie når barnevernet plutselig står på døra for å lete etter Davey.

Rail & Ties er en veldig fin film, som handler om en rørende historie om liv som blir snudd på hodet i løpet av få sekunder. Davey mister plutselig moren sin, Tom står i fare for å miste jobben fordi mange mener han kunne unngått ulykken, mens Megan får en stor opptur midt i sykdommen når hun endelig får sitt ”eget” barn. Det er en film hvor du lett lever deg inn i det hovedpersonene opplever, og du får sympati med dem underveis. Sterke skuespillerprestasjoner gjør sitt til å dra opp helhetsinntrykket av filmen. Kevin Bacon, som spiller togføreren Tom Stark, er kjent fra filmer som ”The River Wild”, ”The Woodsman” og ”Mystic River”, hvor han spilte mot Marcia Gay Harden, som også spiller i denne filmen. Han gjør nok en god rolle i ”Rails & Ties” hvor rollen hans er en ganske følelsesløs middelaldrende mann som er i ferd med å miste kona. Han er veldig troverdig i det han gjør, og også i måten han ”mykner” opp i løpet av filmen.

Marcia Gay Harden spiller Megan, kona til Tom, og hun gjør også en god prestasjon. Selv om hun kanskje kunne gjort det bedre viser hun at hun er en god skuespiller. Andre filmer hun er kjent fra er ”Into The Wild” og ”Mystic River”, hvor hun som nevnt over spilte med Kevin Bacon.

Den beste skuespillerprestasjonen i filmen er det imidlertid Miles Heizer som står for. Han spiller Davey Danner, den unge gutten som mister moren sin, og dermed er foreldreløs. Han spiller veldig bra gjennom hele filmen, og er veldig overbevisende i sin rolletolkning. Dette er veldig imponerende av en så ung gutt, og er med på å dra filmen veldig opp. Fra før har han kun spilt i enkelte episoder i noen TV – serier, det er blant annet i ”CSI: Miami” og ”Akutten”.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse