Annonse
Tidligere har vi på Filmforumet sett og anmeldt andre barne-tv-serier, som Frannys Føtter, Peppa Gris og Pocoyo. Alle disse har som fellestrekk at de ønsker å benytte seg av underholdning og lære sammen. For en som begynner å bli voksen er det på en måte litt sørgmodig at barne-tv slik vi husker det, da det omtrent bare var underholdning er borte. Men disse tre seriene kommer ikke i nærheten av Små Einsteins når det gjelder å dra med seg kunnskap inn i underholdningen.

I Små Einsteins blir de små introdusert til klassiske komponister som Beethoven, Mozart, Bizet, Bach og til og med vår norske Grieg, samt kunstnere som Gauguin, van Gogh, Monet og vår egen Munch. Musikken og kunsten blir implementert meget stilfult inn i hver enkelt episode, og ved hjelp av disse løser de forskjellige problemer rundt omkring, både på land, i hav og i verdensrommet.

I de to dvd-utgivelsene Bli med og Lek og Festoppdraget blir vi invitert med på seks eventyr som rollefigurene Leo, June, Quincy, Annie og romskipet Rockie skal løse. Alle fire har sine egne egenskaper, og sammen utgjør de et godt team.

Små Einsteins er en type tv-serie du kan se på sammen med dine barn, det er også den typen du kan sette på til dine barn og ha litt mindre dårlig samvittighet enn ellers. For selv om de små kanskje ikke vet at de får høre og se kunstneriske mesterverk, vil navn som Mozart, Grieg, Monet og Munch kunne sette seg i hukommelsen, og være til nytte senere.

Skulle jeg slå ned på noe når det gjelder disse episodene, så er det at den norske versjonen som oftest er heller dårlig. Stemmene er oftest uengasjerte og syngingen kan til tider være veldig falsk. Dette tror jeg allikevel ikke de aller minste bryr seg veldig om, og siden dette er en utgivelse for dem så velger jeg å se bort i fra det nå.

Av de nå fire barne-tv-seriene som jeg har anmeldt, vil jeg si at Små Einsteins uten tvil er den beste av de.

SE OGSÅ: Små Einsteins: Bli med og lek
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse