Annonse

Filminfo og video

The Tuskegee Airmen

Hovedrollen i denne filmen spilles av Laurence Fishbourne, en skuespiller som var ukjent for meg, men som gjør en bra jobb i denne filmen. Også Cuba Gooding Jr. får vist sitt brede spekter som skuespiller.

Dette er en god film, men lider litt av at den er produsert i 1995 og med et tydelig lavt budsjett, noe som gjør deler av filmen rett og slett dårlig. Til tross for dette så får man en følelse av hvor vanskelig det var for de mørkhudede å komme seg inn i flyvåpenet i USA på denne tiden. De måtte ofte klare nærmest umenneskelige ting, og de blir kastet inn i dødelige operasjoner som de hvite ikke har klart, men med stor dyktighet og målbevissthet så klarer de disse oppdragene.

Etter hvert finner de ut at grunnen til at de fikk verve seg er ikke den de først fikk beskjed om, og mens de kjemper krigen i Afrika pågår det en intern krig i det hvite hus og i regjeringen, som kan velte mye av fremgangen til de allierte.

Denne filmen kan anbefales til de fleste, men den passer best for de som er interessert i andre verdenskrig, om rasehat og hvor hardt det var å være en etnisk minoritet på denne tiden.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse