Annonse

Filminfo og video

A Cup of Love

Filmen som har fått den meget norske tittelen Cup of Love (den heter Feast of Love i USA) tar utgangspunkt i den tidligere professoren Harry Stevenson og hvordan han opplever at folk i hans nærhet finner kjærligheten. Vi møter kaféeieren Bradley Smith som er gift med Kathryn. Kathryn går fra ham, skifter beite og blir sammen med Jenny. Bradleys assistent i kaféen, Oscar treffer på sin livs kjærlighet i Chloe. Bradley finner seg ny kjærlighet og Harry følger med på alt dette med et smil om munnen. Selv er han lykkelig gift med sin Esther.


Da jeg leste om filmen, og så denne var sammenlignet med komedien Love Actually fikk jeg et visst inntrykk av hva jeg ville se. Selv om slike sammenligninger oftest er noe jeg hater, så trodde jeg kanskje dette kunne være en film som var oppe i samme sjanger. Men der tok jeg feil på alle måter. Der Love Actually er morsom og underholdende er Cup of Love gripende og bevegende, humoren er selvfølgelig til stede i denne filmen også, men ikke på nær slik den var i Love Actually. Jeg vil derfor unngå å sammenligne disse to filmene, fordi selv om begge omhandler flere par som finner kjærligheten, så er de ikke basert på det samme allikevel.

For Cup of Love er en god film og Robert Benton gjør en av sine bedre filmer siden Kramer Vs. Kramer. Filmen baserer seg på kjærligheten, og det er denne som spiller hovedrollen. En film som dette er meget karakterdrivende, og det er viktig at man får med seg de riktige personene i de riktige rollene. Benton har fått med seg noen ringrever som Morgan Freeman (Harry Stevenson), Greg Kinnear (Bradley Smith), Jane Alexander (Esther Stevenson) og Fred Ward (Bat - faren til Oscar). Disse er mer eller mindre grunnelementene i filmen, og deres roller er så velspilte at man til tider begynner å tro på det som skjer på skjermen.


I tillegg til ringrevene er også de andre rollene meget godt satt av både kjente og ukjente. Radha Mitchell, Selma Blair, Toby Hemingway, Alexa Davalos og Billy Burk er med på å fylle opp de største rollene, og Robert Benton har latt skuespillerne virkelig få spille på følelser i hele filmen. Best av alle vil jeg si Morgan Freeman, som er en av de beste skuespillerne jeg vet om, og overraskende nok Alexa Davalos ut av filmen. Samarbeidet dem i mellom er så sterkt at man skulle tro de var som far og datter i filmen.

Noen ville kanskje komme å si at Cup of Love er en typisk jentefilm, og jeg vil ikke argumentere bort det. Selv har jeg en tendens til å like mange typiske jentefilmer, og dette er en av disse. Godt manus, gode skuespillere og en regissør som vet hva man gjør gir et godt sluttresultat. Det eneste som er synd er at denne filmen ikke har fått mer oppmerksomhet, fordi det hadde den fortjent.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse