Annonse

Filminfo og video

A Bronx Tale

A Bronx Tale

Karakter

3 
Den lokale mafiosoen Sonny (Chazz Palminteri) begår et mord, som Calogero er eneste vitne til. Politiet vil ha Calogero til å peke ut Sonny som morder, noe han velger å ikke gjøre. Dette fører til at Sonny knytter sterke bånd til den unge gutten. Da Calogero (nå spilt av Lillo Brancato) vokser opp, begynner han å henge mer og mer med mafiosoene, noe hans far misliker veldig sterkt.

Filmen har meget sterk fokus på det å ta riktige valg i livet, noe som skildres bra i form av den svært så ærlige og arbeidende faren Lorenzo Anello og mafiafiguren Sonny, som også fremstilles som en farsfigur. Calogero slites gjennom hele filmen, på metaforisk vis, mellom det gode og onde, i form av disse to. Dette er et virkemiddel som faktisk fungerer veldig bra i denne sammenhengen, og klisjeene kommer sjeldent til syne. På den andre siden kan det virke som De Niro sin figur har en tendens til å sette sin stolthet foran familien sitt beste, og man kan derfor til tider kjenne følelsen av mild frustrasjon over hans standhaftighet, samtidig som man må la seg imponere.

Alt i alt er dette en god film som har det meste man kan ønske seg i en mafiafilm. Men å hevde at dette er en action-flick (noe som coveret understreker), er å ta litt i. Action-drama vil nok være mer korrekt å kalle den. Uansett, tror jeg, enten du har sansen for Robert De Niro, eller bare liker en god historie, at dette er en film som er verdt å se. Jeg kan i allefall anbefale A Bronx Tale på det varmeste og har denne filmen relativit høyt på min personlige 'må sees'-liste.

Fun fact: Hovedrolle innehaver Lillo Brancato ble i 2005 arrestert, siktet for medvirkning til drap på en politimannen i Bronx, i samme nabolaget der filmen ble produsert.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse